Imprimă această pagină
Agrotehnica 15 Noiembrie 2019, 20:26

Ecofol aduce pe piața din România noile îngrășăminte granulare ale companiei

Scris de

Cu prilejul aniversării a 30 de ani de activitate a companiei, Ecofol a lansat pe piața din România o gamă complet nouă de îngrășăminte granulare. Ecofol este o companie de familie, fondată în 1989 în Bulgaria, iar în prezent este liderul în producția și vânzarea de îngrășăminte foliare în Bulgaria și Balcani. Compania are experiență în întregul ciclu de activități, de la producție până la comercializare.

Ecofol în cifre:

Producem peste 5 mil. de litri anual, fertilizăm peste 850 mii de ha (din totalul de 2,5 mil. ha în Bulgaria), deținem peste 250 de produse specifice, 80% dintre clienții Ecofol sunt clienți fideli și avem o echipă formată din peste 100 de angajați.

Cinci categorii de produse

Produsele Ecofol se încadrează în 5 categorii, și anume îngrășăminte foliare EC – pe bază de EDTA și sulfați, cu sau fără macroelemente, îngrășăminte foliare biominerale – tehnologia brevetată pe bază de acid lactic, biostimulatori și adjuvanți, îngrășămintele granulare de specialitate – tratate cu inhibitori și, nu în ultimul rând, gama de hobby cu îngrășăminte lichide sau solide destinate utilizării pentru plantele din grădină sau balcon. Patronul companiei, Radoslav Mihaylov, ne-a declarat cu prilejul sărbătoririi celor 30 de ani de business că are încredere în piața românească: „Pentru noi, această aniversare reprezintă 30 de ani de muncă susținută, 30 de ani de inovație... Nu în ultimul rând reprezintă 30 de ani de parteneriate cu fermierii din Bulgaria, dar și din alte țări unde ne comercializăm produsele. Putem vorbi deja de o poveste de succes a companiei Ecofol, succes datorat în mare parte noilor tehnologii pe care le-a promovat în agricultură. Credem că și afacerea din România  va fi una de succes, având în vedere apropierea țărilor noastre – Bulgaria și România – și a fermierilor de aici. Tocmai de aceea cred că avem interese comune, cel puțin în agricultură, și mai cred că progresele pe care le-am înregistrat în Bulgaria le vom putea regăsi și în România.“

Ecofol se adaptează schimbărilor climatice

Ecofol a depășit în ultimii ani granițele Bulgariei exportând produse în Ungaria, România, Lituania, Ucraina, Japonia, Vietnam, Grecia și Maroc. În România are o rețea de distribuție în tot Sudul României, peste 200 de clienți finali, iar produsele companiei au fertilizat deja peste 40.000 ha.

Stelian Folică, fondatorul Agro Excel Balkans, în calitate de reprezentant comercial al Ecofol în România din anul 2017, a adus în discuție un subiect fierbinte cu care ne confruntăm din ce în ce mai mult: schimbările climatice și efectele lor asupra agriculturii. „Oamenii de știință previzionează că încălzirea globală va duce la scăderi ale productivității în agricultură. Pe de altă parte, FAO a calculat că nu mai e mult teren disponibil pentru agricultură. Asta înseamnă că în viitor va trebui să recoltăm mai mult, mult mai mult pe hectar, pentru a compensa lipsa pământului, schimbarea climei și nevoia crescută de hrană. Deci ce avem de făcut este să ne adaptăm la schimbările climatice și la noile realități. Agricultura contribuie cu 10% din toate emisiile de gaze cu efect de seră. Amoniacul, metanul și oxidul de azot sunt cele mai nocive. Una dintre soluții este dată de biostimulatori complecși, iar cealaltă este o categorie de substanțe chimice numite inhibitori, care pot reduce volatilizarea amoniacului și denitrificarea îngrășămintelor, crescând în acest fel randamentul și fiind sigure pentru mediu“, spune Stelian Folică.

Soluții tehnologice

Ecofol a lansat și în România trei soluții tehnologice, prezentate de către directorul regional Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Laurențiu Trentea, după cum urmează:

FTehnologia NPro® – Gamă specială de îngrășăminte granulate pentru protecția azotului și limitarea pierderilor cauzate de levigare și denitrificare. Tehnologia NPro® urmărește protecția formei de azot amoniacal. NPro® folosește cel mai eficient inhibitor al nitrificării (DMPP), care încetinește activitatea bacteriilor Nitrosomonas și asigură mult mai mult azot disponibil pentru culturi. Tehnologia prelungește disponibilitatea azotului pentru plantă până la 70 de zile. Rezultatul este creșterea randamentului cu emisii mai mici de oxid de azot, ceea ce face ca această tehnologie să fie mult mai potrivită pentru viitor.

Din gama de produse NPro fac parte:

  • DURASOL ASN + Mg, NPro® (24-0-0 + 10S + 6MgO + DMPP)
  • DURASOL NP 20-20, NPro® (20-20-0 + 13S + DMPP)
  • DURASOL NPK 10-20-10, NPro®  (10-20-10 + 6S + DMPP)
  • DURASOL NPK 15-15-15, NPro® (15-15-15 + 12S + DMPP)         

- Tehnologia NCode® – Uree pentru protecția azotului împotriva volatilizării, tratată cu ultima generație de inhibitori de urează NBPT. Ureea tratată cu NBPT este economică și ușor de utilizat ca înlocuitor pentru ureea standard, dar este și benefică mediului prin reducerea emisiilor de azot amoniacal. Inhibitorul de urează NBPT a fost descoperit de peste 30 de ani și este folosit cu foarte mult succes în practicile agricole din multe țări. Acesta este motivul pentru care face parte din inhibitorii aleși de UE și incluși în Regulamentul 2003/2003 pentru utilizare oficială. De remarcat că inhibitorul NBPT este biodegradabil, foarte sigur pentru mediu și nu afectează viața bacteriilor din sol.

- GrowFactor Evolution – Gamă specială de produse cu efect de bistimulare pentru dezvoltarea plantelor și creșterea rezistenței la factorii de stres. Asigură creșterea randamentului cu o rezistență mai mare la schimbările climatice.


Celebrarea a 30 de ani de activitate a fost prilejul potrivit pentru a comunica cea mai nouă și atractivă ofertă cu care Ecofol vine în întâmpinarea fermierilor români. 5 + 1 GRATIS! este oferta pentru achizitionarea produsului GrowFactor Evolution și va fi menținută activă până în februarie 2020.

Bogdan PANȚURU


Vizualizari 1992
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite