AGROSEL recomandă - hibrizi de tomate timpurii pentru culturi reușite
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Agrotehnica
Cercetările din ultimii ani au arătat că producția de legume a devenit una competitivă, cu o dezvoltare continuă, iar acest aspect va genera tendințe noi pe piața de desfacere. Hibrizii de tomate de generație nouă de la AGROSEL asigură cultivatorilor stabilitatea producției, toleranță/rezistență la agenții patogeni și, nu în ultimul rând, garantează readucerea gustului adevărat, de tomate românești.
Hibrizii de tomate cu performanță ridicată
AS5-307 F1 Hibrid de tomate timpuriu, productiv, cu creștere nedeterminată. Este destinat cultivării în spații protejate încălzite sau în sere și solarii reci, atât pentru ciclu scurt, cât și pentru ciclu prelungit. Plantele beneficiează de port ușor deschis, bine aerisit și cu un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Foliajul plantelor este bine echilibrat, bogat, ceea ce conferă o legară continuă și uniformă a fructelor. Greutatea fructelor este de 180-200 g, fermitate ridicată și o culoare deosebită la maturitatea fiziologică. Fructele sale se pot consuma în stare proaspătă, dar pot fi folosite și pentru industrializare.
Rezistențe: HR: ToMV: 0-2 (Virusul mozaic al tutunului), Fol: 0-1 (Fuzarioza – ofilirea vasculară, V (Verticilioza – uscarea vasculară)
AS5-311 F1 Hibrid de tomate timpuriu cu creștere semideterminată. Este recomandat atât pentru cultivare în spații protejate cât și pentru câmp deschis, fiind ideal pentru micii cultivatori care solicită ajutorul de minimis (hibrid rapid pentru ciclu scurt → îndeplinirea condiției de coacere/livrare a tomatelor în termenele stabilite și hibrid productiv → îndeplinirea condiției de producție minimă livrată). Potențialul de producție este foarte ridicat. Plantele sunt viguroase, cu internoduri scurte și cu un foliaj bogat. Fructele sunt ușor aplatizate, cu o mărime medie de 200-250 g, gust bun, iar culoarea este roșu intens la maturitate fiziologică. Acest hibrid nu necesită stimulatori de înflorire și de coacere. Se pretează atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru industrializare.
Rezistențe: HR: Fol: 0-2 (Fuzarioza – ofilirea vasculară), V (Verticilioza-uscarea vasculară,
Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).
Hibrizi de generație nouă
AS7-212 F1 Hibrid de tomate timpuriu de generație nouă, cu creștere semideterminată, destinat pentru culturile timpurii în sere și solarii. Plantele sunt viguroase cu internoduri scurte, beneficiind de un port deschis care nu necesită foarte multe lucrări tehnologice pe parcursul perioadei de vegetație. Fructele sunt ușor aplatizate, uniforme, cu fermitate și rezistență la transport, având o greutate de 220-280 g. Productivitatea, culoarea și gustul îl fac deosebit. Se poate consuma în stare proaspătă, dar poate fi folosit și pentru industrializare. Brix 6,3 (conținut de zahăr).
Rezistențe: HR: ToMV: 0-2 (Virusul mozaic al tutunului), Fol: 0-1 (Fuzarioza – ofilirea vasculară),
V (Verticilioza-uscarea vasculară), Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).
* HR = Rezistență ridicată
* ToMV = Tobamovirus pathotype
* Fol = Fusarium oxysporum
* V = Verticillium dahliae
* Mi = Meloidogyne incognito
Știați că:
- Fructul de tomate are un pH acid de 5,5.
- Culoarea fructelor este dată de combinaţia dintre pigmenţii carotenoizi.
- Prospeţimea şi gustul plăcut sunt date de acizii liberi şi de zaharurile solubile.
- Fermitatea şi consistenţa fructelor sunt asigurate de conţinutul în proteine, aminoacizi, substanţe pectice și celuloză.
Pentru mai multe detalii accesați:
https://www.youtube.com/watch?v=bIoZ74VeI04&t=24s
Ing. Zoltán Felföldi,
Departament Cercetare
Media
Articole înrudite
- Finisarea pregătirii terenului pentru însămânțările de primăvară
- APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru culturile afectate de seceta pedologică
- Probleme privind fertilizarea culturilor agricole
- Reducerea necesarului de chimicale prin prașile corecte
- Ieftin și eficient, împrejmuirea culturilor agricole cu garduri de salcâm sălbatic
- Soluții pentru recoltarea culturilor căzute și a plantelor mici
- Efectul înghețului asupra culturilor de toamnă
- Grow Factor Evolution: Pentru obținerea randamentului droit
- UNCSV, APPR ŞI LAPAR au propus un proiect care va avea ca rezultat maparea dăunătorilor din culturile agricole
- Culturile din urgența I însămânțate în mustul zăpezii
Articole recente - Lumea Satului
- Indexul Global al Securității Alimentare a fost actualizat. Raportul regional european dezvăluie liderul regiunii în materie de accesibilitate alimentară
- Ordonanța de Urgență pentru acordarea sprijinului financiar pentru sectorul HoReCa a apărut în Monitorul Oficial nr.186 din 24 februarie 2021
- UNCSV: Este obligatorie actualizarea actelor constitutive ale cooperativelor agricole din România până la 20 aprilie 2021
- Investiție de 30.000 euro într-o crescătorie de struți la Borșa
- Investiție de la zero în județul Prahova: Fermă mixtă de animale în satul Bătrâni
- Măsuri şi recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor la animale în perioada cu temperaturi scăzute
- „Noi suntem ultimii țărani ai României!“
- Până în 2050 agricultura trebuie să ofere cu 70% mai multă hrană
- Se întâmplă în localitatea Cioranca din județul Buzău. Primele 30 ha cu porumb irigate prin picurare
- Drumul laptelui la Ibănești. O investiție de 7 milioane de euro în plină pandemie