Agrotehnica 18 Octombrie 2018, 16:25

Nou produs de la BASF

Scris de
  • Acizii linoleici conjugați (CLA) pot genera o producție crescută de lapte, pe termen lung
  • Endulac® CLA de la BASF combină beneficiile suplimentelor nutritive cu acizii linoleici conjugați
  • BTC Europe utilizează materii prime durabile pentru producerea Endulac® CLA

Este deosebit de important ca, în perioadele cu preţuri scăzute la lapte, fermierii să poată beneficia, pentru cât mai mult timp posibil, de producția maximă pe care vacile de lapte o pot oferi. În acest sens, bunăstarea animalelor joacă un rol esenţial.

După fătare, vacile au parte adesea de un deficit energetic deoarece furajele nu pot genera suficientă energie pentru a acoperi necesarul pentru producţia crescută de lapte. Această balanţă energetică negativă poate avea efecte adverse asupra sănătății unei vaci de lapte.

Acizii linoleici conjugaţi (CLA) pot reduce deficitul energetic și, astfel, pot duce la o producție semnificativ crescută şi sustenabilă de lapte. Endulac® CLA, noul produs dezvoltat de BASF, combină într-un singur produs beneficiile suplimentelor nutritive cu acizii linoleici conjugați. Endulac® CLA este potrivit atât pentru fermieri, cât și pentru producătorii de furaje mixte. Produsul are un efect pozitiv nu numai asupra producției de lapte, ci și asupra sănătăţii animalelor.

Printre avantajele acidului linoleic conjugat se numără: sprijinirea refacerii balanței energetice, combaterea problemelor de sănătate, sporirea fertilității, sporirea longevității.

BTC Europe utilizează materii prime durabile pentru producerea Endulac® CLA. Astfel, uleiul de rapiță a fost ales drept ingredient principal. Acidul linoleic conjugat este produs în mod natural în rumenul vacilor de lapte, în timp ce acidul linoleic utilizat în Endulac® CLA provine din uleiul de floarea-soarelui.

Despre BTC

BTC Europe face parte din cel mai mare grup de companii specializate în produse chimice din lume, BASF – We create chemistry. BTC Europe GmbH este rețeaua europeană de vânzări și distribuție de produse chimice specializate. Atuurile noastre constau într-o bună cunoaștere a industriei – cunoaștere la baza căreia stau numeroși ani de experiență – și în faptul că suntem mereu aproape de clienții noștri. Cu 11 birouri regionale și peste 450 de angajați în Europa, BTC furnizează aproximativ 6.000 de produse către clienți mici și mijlocii dintr-o largă paletă de industrii. BTC își are sediul central în Monheim am Rhein. Mai multe informații despre BTC sunt disponibile la adresa www.btc-europe.com.

Despre BASF

La BASF creăm chimie pentru un viitor durabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Mai mult de 115.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Agricultural Solutions şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.


Vizualizari 1435
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti