Agrotehnica 03 Mai 2017, 16:11

Importanța aminoacizilor din Gama Naturamin-WSP

Scris de

Gama Naturamin-WSP deține o formulă destinată intensificării activității fiziologice globale a plantelor. Este produsul cu cel mai bogat conținut de aminoacizi liberi (80% din greutate) de pe piață, remarcându-se prin conținutul său ridicat de serină și prolină, promotorii de glicină-betaină, principalii protectori împotriva stresului. Naturmin-WSP este indicat mai ales pentru evitarea și depășirea proceselor de stres de orice natură: fizică (frig, îngheț, ploi, căldură etc.), chimică (carențe, fitotoxicitate etc.), fiziologică (stres hidric) sau biologică (mane), precum și pentru creșterea producției culturilor. Astfel, se vor obține plante mai sănătoase, mai eficiente și mai bine adaptate la condițiile de cultivare. În acest sens este indicat și pentru îmbunătățirea proceselor de acumulare a rezervelor și îmbunătățirea calității organoleptice și a producției recoltelor.

Principalii aminoacizi conținuți din gama Naturamin-WSP au următoarele funcții și beneficii:

  • Acidul aspartic (ASP) este un aminoacid care se găsește din abundență în proteinele plantelor. Este considerat foarte important în biochimie. Dintre aminoacizii care sunt sintetizați putem indica asparagina, arginina, lizina, metionina, treonina și izoleucina.
  • Acidul glutamic (GLU) este un compus esențial în sinteza de țesuturi vegetale și a clorofilei. Este implicat în dezvoltarea de meristeme și îmbunătățește capacitatea de reacție a plantelor în situații de stres.
  • Serina și prolina (SER și PRO) au acțiune antistres si sunt agenți osmoprotectori care protejează membranele celulare și proteinele împotriva denaturalizării acestora, provocată de concen­trații ridicate de ioni anorganici și de temperaturile ridicate, de stresul salin sau hidric. S-a stabilit că prolina este, de asemenea, un osmoprotectant care protejează membranele și proteinele împotriva efectelor adverse ale concentrațiilor mari de ioni anorganici și a temperaturilor ridicate, evitând denaturalizarea acestora. În plus, prolina influențează fertilitatea polenului și dă consistență pereților celulari.
  • Arginina (ARG) este implicată în dezvoltarea rădăcinii și în formarea moleculei de clorofilă.
  • Alanina (ALA) este implicată în procesele fiziologice care conduc la molecule de clorofilă. De asemenea, ajută la formarea și maturarea fructelor.
  • Valina (Val), izoleucina (ILE) și leucina (LEU) – toți acești aminoacizi sunt legați de procesul de coacere a fructelor.
  • Scopurile pentru care se recomandă folosirea Naturamin-WSP
  • Naturamin-WSP deține cea mai mare concentrație de aminoacizi liberi de pe piață (80% din greutate). Mai mult, datorită formulei microgranulate, acesta are o excelentă solubilitate, fiind puternic compatibil cu amestecul de fungicide, ierbicide și insecticide. S-a evidențiat faptul că există o deosebită sinergie în amestecul de Naturamin-WSP cu fungicide, intensificând eficacitatea acestora. Printre fungicidele frecvent folosite în amestecul cu Naturamin-WSP amintim Protioconazol, Tebuconazol, Folpet, Expoxiconazol, Fluxapyroxad.
  • Naturamin-WSP ajută culturile să treacă de perioadele de stres. S-au realizat analize și s-a putut verifica faptul că Naturamin-WSP joacă un rol decisiv, reușind chiar să recupereze culturi de floarea-soarelui în aproape 48 de ore, după ce folosirea Imazamox adusese cultura în stare de fitoxicitate.

Mod de prezentare și metodă de aplicare

Naturamin-WSP poate fi utilizat atât în tratamente foliare, cât și în tratamente la sol, singur sau împreună cu fungicide, ierbicide sau insecticide.

Aminoacizii din Naturamin-WSP stimulează dezvoltarea naturală a culturilor și sunt implicați în reglementarea și creșterea acesteia.

Naturamin-WSP se prezintă pe piață la pungi de 1 kg și 5 kg. Dozajul diferă în funcție de culturile tratate.

Certificări

Naturamin-WSP deține certificatul ECOCERT pentru utilizarea în culturile ecologice, atât în conformitate cu Regulamentul CE nr. 834/2007 și 889/2008, precum și în acord cu Normativa NOP din Statele Unite sau Normativa JAS din Japonia.

DAYMSA, SPANIA

Reprezentant în România și Republica Moldova

Joaquin Gonzalez - 0745.643.165
www.daymsa.com

Ing. Enrique Iñigo

Revista Lumea Satului nr. 9, 1-15 mai 2017 – pag. 18-19


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti