Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 2 Dec 2021

Alcedo - prima întâlnire din 2017 cu fermierii

Desfășurată sub sloganul „E timpul pentru fermieri și mai iscusiți!“, recent a avut loc la București prima întâlnire din acest an dintre fermieri și specialiștii Alcedo. Cu acest prilej, reprezentanții companiei și-au prezentat oferta pentru anul în curs, fiind abordate totodată și teme referitoare la analizele de sol și apă, dar și sfaturi pentru culturile de cereale păioase, porumb, floarea-soarelui, rapiță, mazăre, soia sau lucernă. În prezența a circa 100 de fermieri, experții Alcedo au prezentat un portofoliu bogat de substanțe pentru protecţia plantelor, material semincer, hibrizi şi fertilizanţi, produse în colaborare cu cele mai cunoscute companii din domeniu.

Vicențiu Cremeneanu, președintele Alcedo, crede că întâlnirile cu fermierii oferă ocazia unui schimb de experiență util. „De ce promovez produsele românești? Primii mei pași în această meserie au fost făcuți în domeniul agrochimiei. Am lucrat la Oltchim – fanion al industriei chimice din România, unde am avut privilegiul să învăț de la oameni foarte bine pregătiți. Cert este că inclusiv marile companii multinaționale care erau prezente în României produceau totul prin Oltchim care își asuma și producția, și vânzarea produselor. După un timp, când piața s-a dezvoltat, marile companii internaționale au început să vândă direct. Am văzut și am lucrat cu aceste produse fabricate în România, mă refer la produse Bayer, Sandoz, Rhone Poulenc fabricate în țară la indici calitativi identici cu produsele originale... Așa s-a dezvoltat agricultura... De aceea promovez aceste produse pentru că și prețul lor de cost este corespunzător deoarece avem forță de muncă autohtonă. Vreau să subliniez faptul că noi suntem preocupați mereu să ridicăm gradul de profesionalizare a celor care lucrează în fabrică, precum și al fermierilor care trebuie să fie conștienți că nu putem dezvolta țara dacă nu avem încredere în ceea ce facem și nu dăm aceeași șansă și produselor care sunt fabricate în țară.“

În 2017, Alcedo vine cu peste 60 de variante de pachete tehnologice pentru grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță, eficiente în combaterea buruienilor, bolilor, dar și a dăunătorilor din culturi. Prețul pachetelor variază în funcție de numărul de produse pe care le conțin, și poate ajunge și la reduceri de aproape 40% față de prețul de listă. De exemplu, în oferta Alcedo pachetele tehnologice pentru floarea-soarelui sunt Bronze Tender, Floare Express și Floare Topsin. În privința culturilor de grâu, compania vine în sprijinul fermierilor cu 4 pachete tehnologice Bronze: Astral Turbo, Lancelot Plus, Ceredin Forte, Astral Vector.

Și în anul 2017 Alcedo oferă fermierilor un sistem de premiere bazat pe acumularea de puncte în funcție de produsele achiziționate. „Sigur avem și un produs 100% românesc. Și mă refer aici la un produs informatic pe care îl avem în gama noastră de premii și care reprezintă promotorul practicării agriculturii de precizie. Facem acest lucru pentru că ne dorim ca fermierii noștri să aibă acces tot mai mult la acest gen de agricultură manageriată în mod inteligent prin sistemele informatice. În plus, vrem să lucrăm cu fermieri care sunt bine informați despre piață, despre prețul produselor pe care le obțin, care sunt cheltuielile, care sunt provocările. Și asta pentru că noi dorim să vindem unor persoane care sunt pur și simplu cumpărători. Consider că nu prețul produselor pe care le vinzi este definitoriu. Este importantă consultanța și ceea ce rămâne din această colaborare...“, a conchis Vicențiu Cremeneanu.

Bogdan PANȚURU

Revista Lumea Satului nr. 4, 16-28 februarie 2017 – pag. 22