IPSO Agricultură revine cu o performanță unică în România. 24 de ore de recoltare continuă în condiții schimbătoare, înfruntând toate provocările pe care le întâlnesc fermierii români în campania de recoltat
Scris de Lumea SatuluiPe 25 iunie 2024, IPSO Agricultură a pus combina John Deere X9 1100 în fața celei mai mari provocări de până acum. Misiunea a fost aceea de a recolta continuu timp de 24 de ore, în condițiile normale de fermă, ajustând permanent setările combinei pentru a obține cele mai mici pierderi și a documenta pentru prima dată o activitate pe durata a 24 de ore, începând pe 25 iunie la ora 10:00 și terminând pe 26 iunie la 10:00. Parteneri în acest demers au fost Fermele Iliuță cu care IPSO Agricultură are o relație de durată bazată pe respect și apreciere reciprocă. Claudiu Iliuță este cunoscut ca un fermier foarte pasionat de utilaje agricole dar și dornic de a folosi utilajele la capacitatea lor maximă. Aici a început povestea celor 24 ore de recoltat continuu.
Pregătiți pentru provocare, specialiștii IPSO Agricultură, alături de partenerii de la John Deere s-au întâlnit în această vară în Călărași, cu scopul comun de a obține performanța maximă de la combina John Deere X9 1100 + heder draper John Deere HD45X (lățime de lucru: 13,7 metri).
Ținta misiunii: recoltarea continuă timp de 24 de ore cu operatori care se schimbă la fiecare 8 ore, monitorizând toți indicatorii disponibili live în John Deere Operations CenterTM pentru a atinge cele mai bune rezultate din punct de vedere al productivității și randamentului.
Misiune îndeplinită! După 24 de ore (20,4 de ore de recoltare efectivă exceptând cele 2 opriri pentru alimentare cu motorină, întoarcerile la capăt de rând și alte evenimente neprevăzute), combina X9 1100 a confirmat așteptările acoperind o suprafață totală de 147,6 hectare, cu un consum mediu de 1,5 litri/tonă, pierderi în medie sub 1% și o producție de 6,8 tone de grâu pe hectar.
Toate faptele și cifrele pe scurt:
- Cantitate totală recoltată în 24 de ore: 1.013,68 tone de grâu
- Suprafață totală recoltată: 147,6 hectare
- Soi de grâu semănat: Avenue – un soi de grâu mai greu de treierat
- Producție medie: 6,8 tone/hectar în condiții de umiditate medie de 7,2%
- Înălțimea medie a miriștii: 15 cm
- Capacitate maximă: 65 tone/oră (ziua)
- Capacitate minimă: 49 tone/oră (noaptea)
- Pierderi medii măsurate cu regularitate: sub 1%
- Consum combustibil: ~ 1,5 litri/tonă
- Condiții climatice: cca. 350 Celsius maxima din timpul zilei.
Rezultatele remarcabile ale combinei nu ar fi fost posibile fără o colaborare eficientă cu agregatele de descărcare. Astfel, combina a descărcat din mers în cele două cupluri de tractoare John Deere din seria 8R + remorci tehnologice de mare capacitate.
De remarcat este tandemul 8R 410 + remorca tehnologică de 40 metri cubi, care a mers alături de combina X9 1100 folosind tehnologia exclusivă John Deere Machine Sync. Prin aceasta, operatorul de pe combină a preluat controlul tractorului care mergea în paralel pentru descărcarea în mers, sincronizând viteza de deplasare între cele două utilaje. Rezultatul? Descărcare eficientă, care a dus la o productivitate sporită a combinei.
Acest rezultat a fost realizat datorită eforturilor neîntrerupte și muncii în echipă a specialiștilor IPSO Agricultură și a Fermelor Iliuță, demonstrând angajamentul lor față de excelență și inovație în agricultură. Tehnologia de ultimă generație și planificarea meticuloasă au jucat un rol crucial în atingerea acestui obiectiv ambițios.
„Suntem extrem de mândri de această realizare și de echipa noastră care a depus un efort extraordinar pentru a atinge acest rezultat,” a declarat Dan Gîdea, Directorul de Marketing al IPSO Agricultură. „Această performanță reflectă nu doar angajamentul nostru față de inovație și eficiență, dar și dedicarea noastră de a contribui la dezvoltarea sectorului agricol.”
IPSO Agricultură continuă să investească în tehnologii avansate și în pregătirea angajaților săi pentru a menține standardele înalte de productivitate și sustenabilitate. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe proiecte de succes pe măsură ce continuăm să împingem limitele în agricultură.
De peste 27 de ani IPSO este partenerul preferat al agricultorilor din România care doresc soluții eficiente și profitabile, capabile să aducă un beneficiu cât mai mare prin utilaje și sisteme moderne inteligente. Combinele John Deere dotate cu tehnologie de ultimă oră pentru recoltare, diagnoză și sincronizare sunt o parte foarte importantă a portofoliului de produse cu care IPSO Agricultură își consolidează poziția de partener strategic de încredere al fermierilor români.
Articole recente - Lumea Satului
- Importanța erbicidării de toamnă a culturilor de cereale păioase
- Darabani: Campionat mondial de borș moldovenesc la „Zilele Nordului“
- Festivalul tomatelor și al biodiversității horticole la Sibiu
- Strategii holistice prin care fermierii români pot îmbunătăți în mod sustenabil productivitatea culturilor
- CU FRUNȚILE PLECATE
- Tranzacție finalizată privind achiziția Deleplanque, Strube și van Waveren de către grupul RAGT Semences
- Fermierii campioni la rapiță din județul Mureș
- APIA anunță că a fost aprobat bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în anul şcolar 2024-2025
- Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului
- APIA plătește peste 55 milioane lei pentru crescătorii de animale