Actualitate 29 Martie 2024, 15:46

Printr-o campanie unică, Agrii lansează tratamentele inovatoare biotrinsic® la semințele de porumb și floarea-soarelui pentru combaterea secetei

Scris de

Stresurile abiotice induse de către schimbările climatice globale, cum ar fi seceta sau temperaturile extreme, au destabilizat agroecosistemele și au deteriorat performanța plantelor, reducând productivitatea culturilor. Frecvența stresului abiotic în următorii ani va pune o presiune mai intensă asupra sistemelor agricole din România.

Biostimulatorii derivați din microbiom au potențialul de a promova procesele fiziologice ale plantelor, beneficiind de absorbția nutrienților precum și de o toleranță sporită la stresuri abiotice, cum ar fi seceta.

radacini viguroase

În acest context, Agrii România anunță lansarea campaniei „Biotrinsic”, oferind fermierilor accesul la tehnologia companiei americane Indigo Ag. Tratamentele la semințele de porumb și floarea-soarelui cu produsele biotrinsic® vizează minimizarea efectelor dăunătoare ale stresului cauzat de secetă, îmbunătățind în același timp absorbția de nutrienți.

Rezultatele obţinute anul trecut de Agrii, cu tehnologia biotrinsic®  a încurajat compania să introducă pe piață produsele, permițând astfel fermierilor români să beneficieze de inovații în ceea ce privește tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui.  

biotrinsic floarea soarelui

”Agricultura intensivă și superintensivă a ultimilor 30 de ani a dus la fenomene de degradare a solurilor. Este cunoscut astăzi faptul că aproximativ 40% dintre solurile lumii se află în diferite stadii de degradare, inclusiv pierderea diversității microbiene, iar România va fi afectată și ea de aceste lucruri. Suntem convinși că produsele biotrinsic® care reintroduc bacterii și ciuperci benefice în sol reprezintă o soluție de refacere a acestei părți vii a solului, iar Agrii România este încântată să fie pionier în aducerea acestei tehnologii inovatoare pe piață, a declarat George Voicu, Manager Tehnic Nutriția Plantelor, Agrii România.

Referitor la campania “Biotrinsic”, Valerian Iștoc, Business Development Director, precizează: ”În urma testărilor efectuate anul trecut cu produsele, biotrinsic® am observat un impact pozitiv asupra porumbului și a florii-soarelui: un sistem radicular mai dezvoltat, tulpini mai viguroase, rezultând producții mai mari. Așa că am adus pe piața din România două soluții inovatoare destinate tratamentului semințelor cu microorganisme vii, la culturile de porumb și floarea-soarelui, și anume biotrinsic® i30 FP și biotrinsic® i180 FP”.

biotrinsic porumb

Agrii înțelege ezitările pe care fermierii le pot avea odată cu introducerea pe piață a unor produse noi, iar în acest context, Agrii le oferă o garanție unică: dacă fermierii nu realizează o creștere de 5% a producției, Agrii va oferi discount 70% din valoarea facturii, pe durata campaniei* pentru biotrinsic i30 FP și biotrinsic i180 FP.

Acest angajament demonstrează încrederea Agrii în tehnologia biotrinsic®, iar fermierii pot îmbrățișa cu încredere aceste produse știind că investiția lor este protejată și că succesul lor rămâne o prioritate de vârf pentru companie.

*Pentru mai multe detalii privind regulamentul Campaniei, accesați: indigoag.ro/agrii

 


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti