Actualitate 15 Iunie 2023, 10:42

Tehnologia ONE SMART SPRAY, prezentată pentru prima oară fermierilor români

Scris de
  • România este cea de-a patra țară din Europa selectată pentru introducerea acestei tehnologii.
  • ONE SMART SPRAY este un instrument inteligent de aplicare a produselor de protecție a plantelor, exclusiv asupra buruienilor, care oferă economii maxime de erbicide, fără a compromite controlul buruienilor.
  • Tehnologia inovatoare a redus cu 87%* utilizarea produselor de protecție a plantelor.

La finele lunii mai a avut loc evenimentul de lansare în România a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua soluție de aplicare a produselor de protecția plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care oferă economii maxime de erbicide, fără a compromite nivelul de combatere a buruienilor.

Prezentarea și demonstrația în câmp a funcționării echipamentului ONE SMART SPRAY au avut loc la Ferma Sopema, localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Ialomița. La eveniment au participat aproximativ 100 de fermieri români, ce dețin ferme cu suprafețe de peste 1.000 ha, alături de specialiștii BASF și Bosch.

România este cea de-a patra țară din Europa, după Franța, Germania și Ungaria, selectată pentru introducerea în premieră a acestei tehnologii.

„Prezentarea acestei noi soluții de aplicare inteligentă fermierilor din România reprezintă un pas important în optimizarea utilizării produselor de protecție a plantelor“, spune Mario Tomšić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania. „Această tehnologie se aliniază cerințelor și obiectivelor de reducere a pesticidelor din cadrul Uniunii Europene și, în același timp, contribuie la obținerea unor producții sustenabile, conform programului «De la fermă la consumator / Farm to Fork». Soluțiile digitale și cele de precizie sunt instrumente cheie pentru atingerea acestor direcții, fără a compromite siguranța alimentară.“

ONE SMART SPRAY este un echipament inteligent, care utilizează sisteme de camere și inteligență agronomică cu scopul de a aplica erbicidele specifice exclusiv asupra buruienilor din cultură, și nu pe întreaga suprafață, în cantitatea minimă necesară. Această tehnologie contribuie la o reducere semnificativă a utilizării erbicidelor, de până la 87%*, în funcție de gradul de îmburuienare, fără pierderi de producție.

Detectarea automată a buruienilor (înainte sau după răsărirea culturii), precum și aplicarea cu maximă precizie a produselor de protecția plantelor se realizează în timp real. Pe măsură ce echipamentul de aplicare trece peste teren, sistemul distinge în milisecunde plantele de cultură față de buruieni și controlează duzele individuale de stropire cu o precizie ridicată. Acest lucru asigură aplicarea corectă a erbicidului, în doza potrivită și doar acolo unde este necesar. În plus, prin conectarea sa la platforma xarvio® FIELD Manager, sistemul oferă fermierilor informații și instrumente digitale utile, precum recomandări agronomice personalizate, hărți cu aria de răspândire a buruienilor și suprafața tratată, niveluri diferite de senzitivitate în funcție de cultură, precum și documentare și raportare automată a datelor.

„Ceea ce face sistemul nostru unic este combinația dintre precizia superioară, instrumentele digitale și expertiza agronomică“, spune Gabor Mehn, Customer Acquisition Manager ONE SMART SPRAY. „Cu o capacitate de aplicare 24/7, obținem performanțe excepționale în ceea ce privește aplicarea green-on-green sau green-on-brown. Această soluție agronomică de precizie reprezintă o inovație care susține fermierii să obțină producții mai mari, cu un impact redus asupra mediului.“

Tehnologia ONE SMART SPRAY va fi disponibilă comercial în România pentru culturile de porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, rapiță și soia, pentru sezonul comercial 2023/2024. În plus, compania a anunțat încheierea de acorduri comerciale cu producătorii de echipamente agricole AGCO – prin intermediul mărcii Fendt – Dammann și CNH Industrial – prin intermediul mărcilor Case IH și New Holland Agriculture – pentru integrarea tehnologiei ONE SMART SPRAY în liniile lor de echipamente de stropit, în completarea contractelor comerciale existente cu Amazone și Stara.


ONE SMART SPRAY – un joint-venture între Bosch și BASF – a fost înființat în 2021 pentru a oferi fermierilor avantajele a două lumi, combinând capabilitățile de hardware, software și conectivitate ale Bosch, cu expertiza digitală și agronomică a BASF Digital Farming. ONE SMART SPRAY face precizia inteligentă prin combinarea celei mai bune tehnologii de precizie, a instrumentelor digitale și a inteligenței agronomice pentru a duce managementul buruienilor la următorul nivel și pentru a face agricultura mai productivă, profitabilă și durabilă. Mai multe informații sunt disponibile la onesmartspray.com.

 


Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti