Actualitate 22 Mai 2023, 20:45

Corteva raportează rezultatele primului trimestru al anului 2023 și lanseaza previziunile pentru întregul an

Scris de
  • Portofoliu diferențiat și execuție fermă care stimulează vânzările și creșterea câștigurilor în primul trimestru (T1)
  • Orientarea pentru întregul an 2023 a crescut, inclusiv achizițiile de produse biologice
  • Poziție bună pentru a genera creștere durabilă atractivă, în concordanță cu obiectivele pentru 2025

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) („Corteva” sau „Compania”) a raportat astăzi rezultatele financiare pentru cele trei luni, încheiate la 31 martie 2023.

Rezumatul rezultatelor T1 2023

 

Vânzări nete

Venituri din op. cont. (după impozitare)

EPS

GAAP

4,88B $

607M $

0,84 $

vs. T1 2022

+6%

+5%

+6%

 

Vânzări organice1

EBITDA1 operațional

EPS1 operațional

NON-GAAP

5,06B $

1,23B $

1,16 $

vs. T1 2022

+10%

+18%

+20%

Repere pentru primul trimestru al anului 2023

  • Vânzările nete, din primul trimestru al anului 2023, au crescut cu 6% față de anul precedent, cu câștiguri în ambele segmente. Vânzările organice1 au crescut cu 10%, în aceeași perioadă, conduse de EMEA2 și America de Nord2.
  • Vânzările nete de semințe au crescut cu 7%, iar vânzările organice1 de semințe au crescut cu 10%. Creșterile de preț au fost conduse de executarea continuă a strategiei de preț pentru valoare a companiei și de recuperarea costurilor mai mari ale inputurilor.Scăderile de volum au fost determinate de un sezon Safrinha mai scurt, probleme de aprovizionare în America Latină și ieșirea de pe piața din Rusia.
  • Vânzările nete de produse pentru protecția plantelor au crescut cu 5%, iar vânzările organice1 au crescut cu 10%, conduse de retenția valorii în EMEA. Câștigurile din prețuri au reflectat o execuție fermă, ca răspuns la inflația costurilor. Creșterile de volum, datorate lansarii continue a noilor produse, pe piață, inclusiv erbicidele EnlistTM și ArylexTM, au fost larg compensate de ieșirile produselor de pe piață și de întârzierile din America Latină și APAC, din cauza condițiilor meteorologice.
  • Venitul GAAP și rezultatul pe acțiune (EPS), din operațiuni continue, au fost de 607 milioane $, respectiv 0,84 $ / acțiune, pentru primul trimestru din 2023. EBITDA1 operațional și EPS1 operațional au fost de 1,23 miliarde $, respectiv 1,16 $ / acțiune. Execuția fermă a prețului, gama de produse și acțiunile de creștere a productivității au compensat, în mare măsură, inflația și fluctuațiile valutare nefavorabile.
  • Compania a raportat o îmbunătățire a previziunilor3, pentru întregul an 2023, cu scopul de a include impactul achiziționării segmentului de produse biologice. Compania preconizează vânzări nete între 18,6 miliarde $ și 18,9 miliarde $. EBITDA1 operațional este estimat la o valoare între 3,55 miliarde $ și 3,75 miliarde $. EPS1 operațional este preconizat la o valoare cuprinsă între 2,80 $ și 3,00 $ / acțiune.
 

T1

T1

%

%

(în milioane $, cu excepția cazurilor menționate)

2023

2022

Variație

Variație Organică1

Vânzări nete

4,884 $

4,601 $

6%

10%

America de Nord

2,202 $

2,005 $

10%

10%

EMEA

1,813 $

1,582 $

15%

25%

America Latină

552 $

650 $

(15)%

(21)%

Asia Pacific

317 $

364 $

(13)%

(4)%

1. Vânzările organice, EPS operațional și EBITDA operațional sunt măsuri non-GAAP. Pentru informații suplimentare, click aici.

2. America de Nord reprezintă S.U.A. și Canada. EMEA reprezintă Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

3. Compania nu furnizează cea mai comparabilă măsură prospectivă GAAP. Pentru informații suplimentare,click aici.


Chuck Magro„Corteva a avut un start puternic în 2023, reflectând execuția concentrată, împreună cu cererea continuă pentru soluțiile noastre tehnologice inovatoare. Acțiunile noastre strategice, de a concentra portofoliul în domeniile în care livrăm clienților valoare diferențiată, se traduc într-o creștere accelerată în vânzări de produse noi, extinderea continuă și câștiguri de calitate superioară.

Elementele de bază ale agriculturii rămân un factor constructiv, având în vedere aprovizionarea insuficientă de cereale, la nivel global, care continuă să exercite presiuni pe stocurile finale, menținând prețurile recoltelor peste mediile istorice și veniturile agricole la un nivel sigur. Observăm, de asemenea, cum comportamentele de cumpărare ale clienților încep să se normalizeze, pe măsură ce fiabilitatea lanțului de aprovizionare se îmbunătățește.

Suntem pe drumul cel bun în vederea atingerii obiectivelor financiare pentru 2025, iar organizația noastră de top, R&D, continuă să investească în tehnologii noi și diferențiate, pentru a susține un sistem global de aprovizionare cu alimente și combustibil mai sustenabil.”

Chuck Magro


Noutăți ale companiei

Lansările de produse noi, din timpul trimestrului, consolidează valoarea inovatiilor

  • Compania a anunțat planurile pentru lansarea comercială a Optimum® GLY Canola - o nouă tehnologie brevetată, pe bază de glifosat, concepută pentru a furniza un control mai bun al buruienilor și o fereastră mai largă de aplicare a erbicidelor, comparativ cu prima generație de tehnologie pe bază de glifosat - astfel, fermierii au la dispoziție mai multe opțiuni și o mai mare flexibilitate pentru gestionarea eficientă a buruienilor.
  • Compania a anunțat și lansarea comercială a VorceedTM Enlist® Corn, care combină trei moduri de acțiune pentru protecția împotriva insectelor de la suprafața solului și trei moduri de acțiune pentru protecția împotriva insectelor din sol, incluziv tehnologia RNAi. Include, de asemenea, toleranță la patru erbicide - glifosat, glufosinat, 2,4-D și FOP - pentru a îmbunătăți gestionarea buruienilor rezistente.
  • În cele din urmă, Compania a anunțat lansarea comercială a AdaveltTM Active - un fungicid inedit, cu un nou mod de acțiune care protejează împotriva unei game largi de boli ce pot afecta randamentul culturilor. Compania a primit aprobări pentru înregistrarea produselor în Australia, Canada și Coreea de Sud și intenționează, în viitor, să furnizeze AdaveltTM Active în mai multe țări, aflându-se în așteptarea aprobărilor de la autoritățile competente.

Compania achiziționează Symborg și Stoller, două companii lider de produse biologice

  • Pe parcursul trimestrului, Compania a achiziționat Symborg, un expert în tehnologii microbiologice, cu sediul în Murcia, Spania și Stoller, una dintre cele mai mari companii independente din industria produselor biologice, având expertiză în protecția plantelor, cu sediul în Houston, Texas.
  • Aceste investiții consolidează angajamentul Companiei de a furniza fermierilor instrumente sustenabile care să le ofere opțiuni, valoare îmbunătățită și productivitate sporită.
  • Aceste achiziții, combinate cu capacitățile interne de inovare, consolidează activitatea biologică a Corteva, ca una dintre cele mai mari din lume, cu o platformă poziționată să accelereze dezvoltarea din piața de produse biologice, aflată în creștere rapidă.

Compania anunță colaborări pentru a oferi fermierilor soluții sustenabile

  • Pe parcursul trimestrului, Compania a anunțat o colaborare multianuală cu Bunge, pentru a dezvolta și comercializa noi varietăți de soia, cu un conținut proteic mai ridicat, profiluri de aminoacizi îmbunătățite și niveluri mai reduse de factori anti-nutritivi pentru industria furajelor. Pentru a îndeplini angajamentul Corteva de a livra inovare sustenabilă clienților săi, aceste produse prezintă o oportunitate a unui flux nou de valoare pentru fermieri, oferind, în același timp, producătorilor de alimente o opțiune cu valoare nutritivă mai mare, cu scopul de a reduce utilizarea de aditivi sintetici, a reduce costurile și amprenta de carbon.
  • În plus, Compania a anunțat o colaborare comercială cu Bunge și Chevron U.S.A. Inc., o filială a Chevron Corporation, pentru a introduce hibrizi de rapiță de toamna brevetați, cu scopul de a crește disponibilitatea materiilor prime oleaginoase pentru piața de biocombustibil. Ca parte dintr-un nou sistem de cultură dublă, în partea de sud a S.U.A., această inovare va livra soluții pentru fermieri, care vor crește productivitatea și veniturile per hectar, contribuind, în același timp, la extinderea pieței pentru opțiunile de combustibili cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În plus, rapița de toamna poate deveni o cultură avand rolul a îmbunătăți sănătatea solului și a face practicile agricole și mai sustenabile.

Semințe (rezumat)

Vânzările nete de semințe au fost de 2,7 miliarde $, în primul trimestru din 2023, în creștere de la 2,5 miliarde $, în primul trimestru din 2022. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere de 17% a prețurilor și un impact favorabil de 2% din portofoliu și altele, parțial compensată de o scădere cu 7% a volumului și un impact valutar nefavorabil de 5%.

Creșterile de preț au fost determinate de o execuție puternică la nivel global, în special în regiunea EMEA, în timp ce fermierii acordă prioritate randamentului pentru a compensa inflația. Acțiunile de stabilire a prețurilor au compensat impactul valutar în EMEA. Scăderile de volum au fost determinate de un sezon Safrinha mai scurt din cauza întârzierii recoltei de soia, de constrângerile de aprovizionare cu porumb din America Latină și de decizia din 2022 de a ieși din Rusia. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de lira turcească și de grivna ucraineană.

EBITDA operațional pe segment a fost de 652 milioane $, în primul trimestru din 2023, în creștere cu 15% față de primul trimestru din 2022. Execuția prețurilor și acțiunile curente de gestionare a costurilor și crestere a productivitatii au compensat, la scară largă, costurile mai mari de producție și transport, volumele mai mici și investițiile crescute în R&D. Marja EBITDA operațional pe segment s-a îmbunătățit cu aproximativ 165 de puncte de bază, față de perioada anului precedent.

 

T1

T1

%

%

(în milioane $, cu excepția cazurilor menționate)

2023

2022

Variație

Variație Organică1

America de Nord

1,323 $

1,184 $

12%

12%

EMEA

1,012 $

926 $

9%

19%

America Latină

259 $

323 $

(20)%

(24)%

Asia Pacific

101 $

91 $

11%

25%

Total

Vânzări nete de semințe

2,695 $

2,524 $

7%

10%

Semințe

EBITDA operațional

652 $

569 $

15%

N/A

Produse pentru protecția plantelor (rezumat)

Vânzările nete de produse pentru protecția plantelor au fost de aproximativ 2,2 miliarde $, în primul trimestru din 2023, față de aproximativ 2,1 miliarde $, în primul trimestru din 2022. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere de 11% a prețului, compensată parțial de un impact valutar nefavorabil de 5% și o scădere cu 1% a volumului, inclusiv impactul ieșirilor de produse.

Creșterea extinsă a prețurilor a reflectat, în special, tarifarea pentru valoarea tehnologiei noastre, costurile mai mari de materii prime și logistice și valuta în EMEA. Lansarea continuă a noilor produse, pe piață, inclusiv erbicidele EnlistTM și ArylexTM, a fost, la scară largă, compensată de întârzierile de sezon din America Latină și Asia Pacific, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a ieșirilor de produse de pe piață. Impactul valutar nefavorabil a fost determinat de lira turcească și euro.

EBITDA operațional pe segment a fost de 603 milioane $, în primul trimestru din 2023, în creștere cu 23% față de primul trimestru din 2022. Execuția prețurilor, acțiunile de creștere a productivității și gamele favorabile au compensat, pe scară largă, costurile de producție mai mari, inclusiv costurile materiilor prime, și impactul valutar nefavorabil. Marja EBITDA operațional pe segment s-a îmbunătățit cu peste 390 de puncte de bază față de perioada anului precedent.

 

T1

T1

%

%

(în milioane $, cu excepția cazurilor menționate)

2023

2022

Variație

Variație Organică1

America de Nord

879 $

821 $

7%

8%

EMEA

801 $

656 $

22%

35%

America Latină

293 $

327 $

(10)%

(17)%

Asia Pacific

216 $

273 $

(21)%

(14)%

Total vânzări nete de produse pentru protecția plantelor

2,189 $

2,077 $

5%

10%

EBITDA operațional produse pentru protecția plantelor

603 $

491 $

23%

N/A

Previziuni pentru 2023

Pentru agricultură, perspectivele rămân solide, în 2023, cu cereri record de cereale și semințe oleaginoase, stocurile finale continuând să rămână sub presiune. Prețurile cerealelor sunt peste mediile istorice, iar bilanțurile fermelor și nivelurile veniturilor rămân solide, ceea ce îi determină pe cultivatori să acorde prioritate tehnologiei pentru a maximiza profiturile. Compania preconizează o creștere a suprafeței plantate în S.U.A. și continuă să monitorizeze condițiile meteorologice dinamice în lume.

Compania a actualizat previziunile3 anterioare pentru 2023 - crescând estimările pentru vânzări și venituri pentru această perioadă, inclusiv impactul achizițiilor de Produse biologice. Corteva estimează valoarea vânzărilor nete în intervalul 18,6 miliarde $ și 18,9 miliarde $, cu o creștere de 7% la punctul de mijloc. EBITDA1 operațional este estimat la o valoare între 3,55 miliarde $ și 3,75 miliarde $, o creștere de 13% la punctul de mijloc. EPS1 operațional este preconizat la o valoare cuprinsă între 2,80 $ și 3,00 $ / acțiune, o creștere de 9% la punctul de mijloc, ceea ce reflectă câștiguri mai mari și o cotă medie de acțiuni mai redusă, compensat parțial de impozite mai mari și cheltuieli cu dobânzile preconizate.

Compania nu poate ajusta măsurile financiare prospective non-GAAP cu cele mai comparabile măsuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu poate anticipa, cu un grad rezonabil de certitudine, elementele aflate în afara controlului său, cum ar fi Elementele semnificative, fără un efort nerezonabil.

Conferință online pentru primul trimestru

Mâine, 4 mai 2023, la ora 9:00 a.m. ET, Compania va găzdui o transmisie online, în direct, a conferinței cu investitorii, privind veniturile din primul trimestru al anului 2023, pentru a discuta rezultatele și perspectivele. Prezentarea ce însoțește conferința online este postată pe pagina web Investor Events and Presentations a Companiei. Înregistrarea conferinței va fi disponibilă pe pagina Investor Events and Presentations.

Regulamentul G (Măsuri financiare non-GAAP)

Acest comunicat privind rezultatele financiare include informații care nu sunt conforme cu GAAP din S.U.A și sunt considerate măsuri non-GAAP. Aceste măsuri pot include vânzări organice, creștere organică (inclusiv pe segment și regiune), EBITDA operațional, marjă EBITDA operațional, câștiguri (pierdere) din exploatare pe acțiune și rata de bază a impozitului pe venit. Conducerea folosește aceste măsuri, pe plan intern, pentru planificare și preconizare, inclusiv alocarea de resurse și evaluarea stimulentelor. Conducerea consideră că aceste măsuri non-GAAP reflectă cel mai bine performanța actuală a Companiei, în perioadele prezentate, și oferă investitorilor informații mai relevante și mai semnificative, furnizând indicații cu privire la rezultatele curente ale Companiei și o comparație mai utilă a rezultatelor, pe parcursul anilor. Aceste măsuri non-GAAP completează dezvăluirile GAAP din S.U.A. ale Companiei și nu trebuie privite ca o alternativă la măsurile de executare GAAP din S.U.A. În plus, este posibil ca astfel de măsuri non-GAAP să nu corespundă cu măsuri similare furnizate sau utilizate de alte companii. Ajustările acestor măsuri non-GAAP cu GAAP din S.U.A. sunt furnizate în Informațiile financiare selectate și Măsurile Non-GAAP, începând de la pagina A-5 din Calendarul situațiilor financiare.

Corteva nu poate reconcilia măsurile financiare prospective non-GAAP cu cele mai comparabile măsuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu poate anticipa, cu un grad rezonabil de certitudine, elementele aflate în afara controlului Companiei, cum ar fi Elementele semnificative, fără un efort nerezonabil. Pentru Elementele semnificative, raportate în perioadele prezentate, consultați pagina A-8 din Calendarul situațiilor financiare. Începând cu 1 ianuarie 2020, Compania prezintă cheltuiala înregistrată în avans cu amortizarea accelerată a redevențelor, ca un element semnificativ. Amortizarea accelerată a redevenței înregistrate în avans reprezintă cheltuieli nemonetare asociate cu recunoașterea plăților în avans efectuate către Monsanto, în legătură cu licența neexclusivă a Companiei în S.U.A. și Canada, pentru caracteristicile de toleranță la erbicidele Genuity® Roundup Ready 2 Yield® și Roundup Ready 2 Xtend® de la Monsanto. Pe parcursul perioadei de început (cinci ani) a Enlist E3TM, Corteva estimează să reducă semnificativ volumul de produse cu trăsăturile de toleranță la erbicidele Roundup Ready 2 Yield® și Roundup Ready 2 Xtend®, începând din 2021, cu o utilizare minimă estimată a platformei după finalizarea fazei incipiente. În plus, Compania s-a angajat în activități legate de Acțiunile de restructurare din 2022, care sunt așteptate să fie finalizate în 2023. Restructurarea totală netă, înainte de impozitare și alte cheltuieli preconizate a fi recunoscute în 2023, nu se așteaptă să fie semnificative.

Vânzările organice sunt definite ca preț și volum și exclud impactul valutar, al portofoliului și altele, inclusiv elemente semnificative. EBITDA operațional este definit ca venituri (pierdere) (adică, venit (pierdere) din operațiunile continue înainte de impozitele pe profit) înainte de dobândă, depreciere, amortizare, beneficii (costuri) din afara exploatării, câștiguri (pierderi) din schimbul valutar și câștig sau pierdere net(ă) nerealizat(ă) din activitatea de marcare la piață, pentru anumite instrumente derivate în valută care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor, excluzând impactul elementelor semnificative. Beneficiile (costurile) neoperaționale constau din indemnizații de pensionare și alte credite (costuri) de beneficii post-angajare (OPEB) neoperaționale, ajustări ale compensațiilor fiscale și recuperarea pagubelor ecologice și cheltuieli de judecată asociate activităților și site-urilor vechi. Ajustările de compensare fiscală se referă la modificări ale soldurilor de despăgubire, ca urmare a aplicării termenilor Acordului privind aspectele fiscale, între Corteva și Dow și / sau DuPont, care sunt înregistrate de Companie ca venit sau cheltuială, înainte de impozitare. Marja EBITDA operațional este definită ca EBITDA operațional, ca procent din vânzările nete.

Veniturile (pierderea) din exploatare pe acțiune sunt definite ca „profitul (pierderea) pe acțiune ordinară din activitățile continue - diluat”, excluzând impactul după impozitare al elementelor semnificative, impactul după impozitare al beneficiilor (costurilor) din afara exploatării, impactul fiscal după impozitare al cheltuielilor cu amortizarea, asociate cu activele necorporale existente la data separării de DowDuPont și impactul după impozitare al câștigului sau pierderii nete nerealizate din activitatea de marcare la piață pentru anumite instrumente derivate în valută, care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor. Deși amortizarea activelor necorporale ale Companiei este exclusă din aceste măsuri non-GAAP, conducerea consideră că este important ca investitorii să înțeleagă că astfel de active necorporale contribuie la generarea de venituri. Amortizarea activelor necorporale, care se referă la achiziții anterioare, se va repeta în perioadele viitoare, până când aceste active necorporale vor fi complet amortizate. Orice achiziții viitoare pot duce la amortizarea activelor necorporale suplimentare. Câștigul sau pierderea netă nerealizată din activitatea de marcare la piață pentru anumite instrumente derivate în valută, care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor, reprezintă câștigul (pierderea) net nemonetar din modificările valorii juste ale anumitor contracte derivate în valută nedesemnată. La decontare, care are loc în același an calendaristic de executare a contractului, câștigul (pierderea) realizat(ă) din modificările valorii juste ale contractelor derivate în valută necalificate va fi raportat(ă) în măsurile financiare non-GAAP relevante, rezultatele trimestriale reflectând, astfel, efectele economice ale contractelor de instrumente derivate în monedă străină, fără volatilitatea rezultată din marcarea la valoarea echitabilă nerealizată. Rata de bază a impozitului pe venit este definită ca rata efectivă de impozitare, excluzând impactul câștigurilor (pierderilor) din schimbul valutar, beneficiilor (costurilor) neoperaționale, amortizării imobilizărilor de active necorporale (existente la data Separării), câștigurilor (pierderilor) marcate la piață asupra anumitor contracte în valută, care nu sunt desemnate ca acțiuni de acoperire și elemente semnificative.

 


Vizualizari 481
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti