Corteva Agriscience pregătește anunțarea proiectelor câștigătoare ale programului TalentA 2022
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Aflată deja la cea de a treia ediție în România, programul TalentA, un program gratuit de educație, mentorat și granturi ce vizează femeile fermier din mediul rural, a găzduit anul acesta peste 40 de participante. Acestea au participat la o serie de cursuri gratuite de dezvoltare a competențelor, cursuri ce le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în agribusiness.
Femeile în agricultură se confruntă adesea cu provocari specifice care nu sunt întotdeauna recunoscute în mod adecvat. De aceea, în anul 2020, Corteva Agriscience a lansat și în România programul TalentA. Acest program oferă acces la finanțare printr-un sistem de premii. Prin TalentA, femeile fermier din mediul rural primesc educație despre cum să dezvolte o afacere și să o gestioneze, iar la final, Corteva Agriscience împreună cu partenerii de la Starperfomining, sprijină implementarea celor mai bune trei idei. Cursul gratuit de instruire a femeilor antreprenor din mediul rural este construit pe două module principale: Modulul I - Competențe generale de Business și Modulul II – Competențe generale de Agribusiness. Conceptele din modulul de business oferă suport în dezvoltarea competențelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, în timp ce conceptele modulului de agribusiness ajută la extinderea cunoștințelor și calificărilor necesare în dezvoltarea diferitelor culturi de rapiță, porumb, floarea-soarelui, cereale, viticultură, cartof, etc.
Începând cu data de 30 septembrie 2022, s-a dat startul activității de construire a proiectelor, în cea de-a doua etapă a programului TalentA. Proiectele vor fi analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Starperfomining. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care programul îl are în vizor este ca proiectele participantelor să nu fie tratate individual. Acestea trebuie sa să se raporteze la beneficiul întregii comunități și să se axeze pe îmbunătățirea securității alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susținerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.
Termenul limită până la care s-au putut depune aceste proiecte a fost 14 octombrie 2022.
Anunțarea câștigătoarelor celei de-a treia ediții TalentA se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor ce va avea loc în data de 21 octombrie 2022.
Pentru a asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri, în acest sezon Corteva Agriscience va oferii premii in valoare de 15.000 $: locul I – 6.000 $, locul II – 5.000 $, locul III – 4.000 $.
Pentru detalii suplimentare despre cursuri, persoanele care au facilitat și organizat cele 2 module de învățare, comisia de experți care va decide proiectele câștigătoare, dar și multe alte informații, vizitați site-ul Corteva Romania și urmăriți detalii despre Programul TalentA pe Facebook.
Inițiatorul și coordonatorul programului TalentA: Corteva Agriscience Romania
Partener în implementarea programului TalentA: Star Perfomining
Articole înrudite
-
Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
in Agrotehnica -
Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase!
in Fitosanitar -
Irigarea prin picurare, cea mai performantă metodă de irigare
in Agrotehnica -
Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării
in Actualitate -
Femeile din agricultură, între responsabilitate și respect
in Actualitate -
Corteva Agriscience a anunțat câștigătoarele TalentA 2022
in Evenimente -
Fermierii campioni la floarea-soarelui din județul Dolj
in Actualitate -
INAZUMA® - soluția completă pentru combaterea dăunătorilor din cultura de rapiță
in Fitosanitar -
Fermierii campioni la rapiță aleg și anul acesta genetica Pioneer
in Actualitate -
PT303 - hibridul fermierilor campioni la rapiță
in Actualitate
Articole recente - Lumea Satului
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)
- Planul Național Strategic, pe înțelesul tuturor fermierilor
- ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
- AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
- Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție