reclama youtube lumeasatuluitv
update 6 Oct 2022

2022, anul inovației la AGRII

De curând, într-o locație exclusivistă din stațiunea Venus, de pe litoral, compania AGRII ROMANIA a dat startul unei noi campanii agricole care a început fix la 1 septembrie. La acest eveniment deosebit au participat mai mulți fermieri și producători agricoli, colaboratori ai companiei, dar și reprezentanți ai presei de specialitate.

De la bun început, directorul general Monalisa Ungureanu, CEO AGRII ROMANIA, ne-a declarat că anul acesta va fi unul al INOVAȚIEI și va include foarte multe proiecte. Pornesc cu încredere și optimism la drum pentru că... facem ce spunem și... spunem ce facem.

De altfel, la baza numelui AGRII stau două puncte forte, inteligența și inovația pe care le oferă mai departe fermierilor, indiferent de mărimea exploatației lor. Trebuie să mai știți că această companie are cea mai puternică echipă de vânzări din România. Prin cele 22 de fitofarmacii proprii, dar și prin cele peste 1.000 de fitofarmacii partenere AGRII reușește să vină cu produse și servicii către fermieri în toate zonele țării.

Compania sprijină sectorul de producție agricolă prin furnizarea de recomandări, inputuri și soluții agricole inteligente în vederea creșterii permanente a profitului fermierilor. V-am spus aceste lucruri pentru a înțelege că AGRII este oricând și pentru dumneavoastră un partener de nădejde, de care să vă legați viitorul. Până acum, peste 8.500 de fermieri au ales să le fie parteneri, iar suprafața lucrată cu produsele oferite de AGRII depășește 2.000.000 de hectare.

În continuarea acestui eveniment am mai aflat de la directorul comercial al firmei, Marcel Sîrghiac, că piața îngrășămintelor din Europa este foarte nesigură. Nu doar la noi, dar și în alte state din Europa multe fabrici de îngrășăminte și-au închis porțile. Așa s-a întâmplat în Polonia, Spania, Germania, Rusia, Ucraina. Acest lucru s-a întâmplat din două motive – scumpirea fără precedent a prețului la gazul metan și lipsa materiilor prime. La acestea trebuie să adăugăm și războiul din Ucraina, despre care nu știm când se va termina. În aceste condiții, specialistul AGRII i-a sfătuit pe fermieri să se aprovizioneze încă de pe acum cu îngrășămintele necesare în campania de toamnă și, de ce nu, chiar și pentru primăvara viitoare. Astăzi prețurile sunt înghețate la îngrășăminte, dar mâine pot să explodeze. Cum e mai bine să procedați, dvs. decideți. Încet, încet am ajuns și la cel mai important moment al evenimentului din stațiunea Venus, și anume dialogul cu cei care îngrijesc culturile agricole.

Directorul de dezvoltare AGRII, Valerian Iștoc, le-a vorbit fermierilor despre rolul tot mai important pe care îl joacă în viața lor tehnica și tehnologia. A continuat cu provocările ultimilor an cauzate de schimbările climatice și a menționat recomandarea Uniunii Europene de a reduce cantitățile de îngrășăminte folosite în obținerea producțiilor agricole.

Ei bine, din această perspectivă AGRII vine în sprijinul dvs. cu un produs nou, revoluționar, în premieră pe piața din România. Este vorba despre... AGRII START N 46. Este denumirea unui îngrășământ bine-cunoscut (ureea), dar de această dată stabilizată, în felul acesta reducându-se pierderile cu 25%. Pentru obținerea acestui nou produs s-a folosit StabilureN, un produs foarte eficient în stabilizarea ureei. Un alt avantaj este că stabilitatea se menține mult timp pe perioada depozitării, iar pierderile sunt mai mici față de ureea clasică.

Ce vă spuneam la începutul acestui reportaj – că 2022 este anul inovației pentru compania AGRII ROMÂNIA. AGRII START N46 este primul produs dintr-o gamă mai largă care este în pregătire acum.

Marian Eftimie