Actualitate 19 Iulie 2022, 15:07

Optimizarea fertilizării prin digitalizare!

Scris de

Optimizarea cantităților de îngrășăminte aplicate culturilor agricole este un subiect de actualitate pentru fermieri în condițiile în care prețurile acestora este în continuă creștere.

Analizele de sol ne arăta cantitatea de elemente nutritive disponibile pentru plante și pe baza acestor disponibilități ,a consumului specific al plantelor și luând în considerare toți factori de influență specialiști pot calcula necesarul de elemente nutritive care trebuie aplicate suplimentar prin fertilizare.

Aceste calcule necesită destul de mult timp și datele privind consumurile specifice ale plantelor la un anumit nivel de producție precum și datele privind cantitățile de elemente nutritive îndepărtate de pe parcelă odată cu recolta sunt greu accesibile fermierilor.

Programele digitale pot face aceste calcule?

NutriGuide® este programul de planificare a fertilizării creat și lansat de către compania Borealis L.A.T. El calculează cantitatea de îngrășăminte și elemente nutritive necesare în funcție de nevoile specifice ale culturilor, de gradul de fertilitate al solului și cantitatea de elemente nutritive îndepărtate din sol odată cu recolta, alege cel mai potrivit produs și oferă o listă cu produsele recomandate, cantitatea și perioada optimă de aplicare. Puteți să încărcați harta parcelelor din fermă utilizând fișierul cu suprafețele declarate din contul APIA, astfel calculele se pot face la nivel de parcelă și potențial diferit de producție.

NutriGuide® identifică în plus formula NPK cea mai potrivită pentru o fertilizare echilibrată a întregii rotații a culturilor.

Accesați în mod gratuit programul de planificare a fertilizării NutriGuide® și calculați necesarul de elemente nutritive pentru culturile din fermă.

Colaborarea este cheia succesului!

De anul acesta NutriGuide® a devenit modulul de planificare a fertilizării pentru sistemul de management al fermei AgroCity.

AgroCity este o platformă care colectează atât date adăugate manual, cât și date de la aplicații terțe, cum ar fi GPS-uri, senzori sau NutriGuide®. Sistemul oferă monitorizarea în timp real a echipamentelor agricole și integrează toate operațiunile din fermă, de la arendarea terenurilor până la operațiunile de înființare a culturii și producție. Programul oferă informații valoroase pentru planificarea si optimizarea lucrărilor si costurilor cu scopul de a crește productivitatea și profitabilitatea. 

Mai multe informații despre AgroCitywww.agrocity.eu 

Folosirea programelor și sistemelor digitale în agricultură oferă posibilitatea fermierilor de a identifica oportunități de creștere a eficienței afacerii, a productivității și a veniturilor.


Vizualizari 814
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti