Actualitate 21 Iunie 2022, 16:49

Animal Fest by USV Iaşi, la a II-a ediție

Scris de

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași a organizat Animal Fest by USV Iaşi, primul PetEvent pentru întreaga comunitate iubitoare de animale. Au fost concursuri cu premii, parade, adopții sub sloganul „Adoptă de la USV Iasi“ şi s-a oferit și consultanţă veterinară. Totul a avut loc la Rond Agronomie pe Stadionul de Rugby, la sfârșitul lunii mai 2022. În cadrul manifestării au avut loc concursuri de aptitudini și frumusețe, concursul chinologic, demonstrații de dresaj, agilitate, progresie cai, parade, ateliere pentru copii, workshop-uri demonstrative, consultații veterinare și tururi organizate spre Muzeul de Anatomie al Facultății de Medicină Veterinară.

Fiecare facultate din cadrul USV Iași a contribuit la eveniment

„Evenimentul organizat de universitatea noastră își dorește să aducă aproape cetățenii municipiului Iași, cu scopul de a face cunoscută contribuția noastră permanentă la formarea de specialiști în domeniul Științelor Vieții care să contribuie la dezvoltarea comunității locale. Este un eveniment de amploare, cu mulți participanți, cu multe activități, dar și cu multe surprize. Au fost demonstrații de dresaj cu câinii utilitari, concurs canin de frumusețe, echitație, expoziții cu păsări ornamentale, animale mici și animale de fermă. Fiecare facultate din cadrul USV Iași a participat la eveniment cu standuri, unde s-au etalat serviciile și produsele specifice, realizate de către studenți și cadre didactice. A fost un impact foarte mare pentru cei care au venit. Mai menționez și vizitele programate la Muzeul de Anatomie și Spitalul veterinar din sediul Facultății de Medicină Veterinară. În cadrul acestui eveniment am avut ca parteneri și producători locali care și-au prezentat propriile produse“, a declarat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară a USV Iași.

La această ediție copiii au admirat câini, cai, iepuri sau păsări ornamentale. De asemenea, au putut vizita Muzeul de Anatomie „Prof. Dr. H.C. Vasile Coţofan“ și Compartimentul de Urgențe ale Facultății de Medicină Veterinară. Potrivit rectorului USV Iași, Gerard Jităreanu, la deschiderea evenimentului a fost prezentă foarte multă lume, iar programul stabilit pentru cele două zile a fost foarte diversificat pe parcursul celor două zile. Facultățile de Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor animale și alimentare și Medicină Veterinară au prezentat exponate din atelierele de microproducție ale studenților.

„Vrem să arătăm că putem conviețui cu necuvântătoarele noastre“

La evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ a fost prezent și primarul Mihai Chirica.

„Motivul cel mai important pentru care am participat la acest eveniment este pentru a felicita universitatea că a reușit să acopere o nișă rămasă liberă din viața noastră, respectiv cea în care încercăm să creăm o relație armonioasă între om și necuvântătoare. Vrem să arătăm tuturor că putem să trăim împreună, să ne înțelegem cu necuvântătoarele noastre, să le admirăm și să le folosim, așa cum spunea și domnul rector, într-un mod științific, industrial, în diferite activități. Și sigur, nu în cele din urmă, cred că trebuie să promovăm dragostea pentru animale. Fac parte din ecosistem, Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri pe pământ, ci ne-a dat și animale și alte viețuitoare pe lângă noi ca să coexistăm“, a specificat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Beatrice Alexandra MODIGA

GALERIE FOTO


Vizualizari 756
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti