Actualitate 02 Februarie 2022, 16:48

Syngenta Crop Protection anunță achiziția a doua bioinsecticide de la compania Bionema, dezvoltator de tehnologii în biocontrol

Scris de

Syngenta Crop Protection a anunțat achiziția a două bioinsecticide de ultimă generație, NemaTrident® și UniSpore®, pentru a face față creșterii fenomenului de rezistență și a unui număr cât mai mare de insecte și dăunători din horticultură, plante ornamentale, agrement gazon și silvicultură, oferind clienților o paletă și mai largă de opțiuni.

Potrivit unui comunicat de presă, Syngenta Crop Protection achiziționează brevetele și mărcile comerciale atât pentru NemaTrident®, cât și pentru UniSpore®, precum și dosarul de înregistrare al UniSpore® și va avea drepturi depline de dezvoltare și comercializare la nivel global pentru aceste active. Acesta este un pas important în construirea unui portofoliu de produse biologice de top la nivel mondial în cadrul Syngenta Professional Solutions, deschizând oportunitatea de extindere în domeniul soluțiilor de biocontrol pentru protecția culturilor.

UniSpore® este o inovație bazată pe un microorganism natural (ciupercă patogenă pentru insecte). Aceasta oferă o soluție pentru controlul gărgăriței coletului în plantele ornamentale, unde produătorii agricoli din Europa au opțiuni limitate de control. Acesta se află, în prezent, în procesul de înregistrare.

NemaTrident®, o soluție brevetată pe bază de nematozi patogeni pentru controlul insectelor, și o completare importantă a portofoliului Syngenta Professional Solutions pentru Gazon. Aceasta este deosebit de eficientă împotriva larvelor de tipula și a altor dăunători. Soluția tri-componentă încorporează Nemaspreader®, un surfactant biocompatibil, care oferă o eficacitate de top pe piață. Deja disponibil pentru clienți, NemaTrident® este utilizat, de asemenea, în horticultură și silvicultură pentru a controla o serie de insecte dăunătoare.

Dr. Minshad Ansari, fondator și CEO al Bionema, a declarat: „Ne mândrim cu faptul că am dezvoltat soluțiile revoluționare NemaTrident® și UniSpore®. Deoarece ne concentrăm pe inovație și pe descoperirea de soluții de ultimă generație, suntem încântați că Syngenta Crop Protection a achiziționat aceste tehnologii, astfel încât acestea să poată fi disponibile la nivel global pentru clienții care caută soluții sustenabile suplimentare.”  

„Suntem bucuroşi să achiziționăm aceste tehnologii de la Bionema și să ne folosim de capacitățile noastre pentru a pune aceste inovații la dispoziția clienților noștri”, a declarat Simon Elsworth, șeful Syngenta Professional Solutions Europa, Africa și Orientul Mijlociu. „Această achiziție evidențiază angajamentul nostru de a dezvolta o gamă largă de soluții sustenabile pentru a rezolva probleme complexe și consolidează poziția Syngenta ca un lider pe piețele de gazon și plante ornamentale.”


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti