Ateliere de pomicultură și legumicultură pentru copii și adulți, organizate de USAMV Cluj-Napoca la Stațiunea de Cercetare Horticolă
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca organizează, prin Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), două evenimente inedite, adresate atât copiilor, cât și adulților pasionați de grădinărit și care vor să învețe din tainele legumiculturii și pomiculturii.
Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulților, în grupuri separate, care se vor desfășura la SCH vineri, 9 aprilie 2021, cu durata de o oră în cazul celor mici, de la ora 14.00, respectiv două ore pentru al doilea eveniment, începând cu ora 13.00.
Astfel, cei mici, care vor avea obligatoriu un însoțitor desemnat, vor participa la un atelier în care vor învăța despre răsaduri de legume și vor lucra sub îndrumarea specialiștilor SCH. Se vor putea înscrie maximum 15 copii, în total 30 de persoane. La rândul lor, ”cei mari” vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi și vor lucra, de asemenea, împreună cu specialiștii stațiunii în livezile de la SCH. Grupul adulților va include 10 persoane, care vor avea asigurat transportul în interiorul SCH.
”Începutul lunii aprilie este perioada în care pasionații de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reușit să termine tăierile de rărire și fructificare la pomii fructiferi mai au șansa să finalizeze aceste lucrări și pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregătește solul, iar cei care au solarii se pregătesc pentru plantarea răsadurilor, așa că sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionați cu sfaturi și demonstrații despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect, de aceea Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca vine în sprijinul iubitorilor de grădinărit și își deschide porțile timp de câteva ore, pentru a oferi informații valoroase și demonstrații despre aceste lucrări”, a explicat directorul Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), Biolog dr. Lukacs Lehel.
Ambele evenimente vor fi organizate cu respectarea tuturor măsurilor impuse de normele sanitare în vigoare, participanții vor fi scanați termic la intrarea în stațiune și vor primi mănuși, măști și geluri dezinfectante. Pentru copii va fi nevoie de un acord parental semnat de cel puțin un părinte. De asemenea, nu va fi permis accesul la evenimente persoanelor care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată etc).
Toți participanții vor primi din partea USAMV Cluj-Napoca câte un produs lactat din gama proprie, iar copiii, pe care sperăm să-i bucure în vacanță un astfel de eveniment, vor primi cadou răsadurile cu care vor lucra.
Validarea participanților se va face în ordinea înscrierii, telefonic sau pe email, până în 8 aprilie, la ora 15.00.
Întâlnirea va avea loc vineri, 9 aprilie 2021, la ora 12.30, în cazul adulților, respectiv 13.30, în cazul grupului de copii și însoțitori, la intrarea SCH dinspre str. Băișoara (capăt autobuze 33 și 48), unde se află și magazinele USAMV Cluj-Napoca.
ÎNSCRIERI
Grupul ”Învață cu noi! Tăierea la pomii fructiferi!”: https://forms.gle/iBB9B34X87Q2yN6i8
Grupul ”Micul grădinar”: https://forms.gle/kyaJ4gQ73rNYcFfH7
Articole înrudite
-
Tânăr din Suceava - business cu 14.000 euro în domeniul legumiculturii
in Agrotehnica -
O afacere profitabilă poate începe de la un singur solar
in Agrotehnica -
48 de milioane de euro, fonduri europene disponibile prin AFIR, pentru sectorul pomicol
-
Culege-ți sigur aronia la ICDP Mărăcineni
in Pomicultura -
Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
in Pomicultura -
PRIAEVENTS și USAMV Cluj-Napoca vă invită la GALA FERMIERILOR DIN TRANSILVANIA și la TÂRG DE JOBURI ÎN AGRICULTURĂ
-
Vești bune pentru agricultura României: Syngenta anunță noi soluții pentru protecția plantelor
in Actualitate -
Dăunătorii culturilor pomicole, sub lupa Pomicon
in Pomicultura -
Tratarea pomilor afectați de focul bacterian
in Pomicultura -
Legumicultura în spații protejate, o alternativă sigură la schimbările climatice
in Agrotehnica
Articole recente - Lumea Satului
- Agricultura eco și alimentația
- 2022, al treilea cel mai călduros an din istoria României
- Mirel Pascu din Comuna Ianca (Olt), primarul „bătătarnic“
- Mărioara Băbu, Tezaurul Uman Viu de pe Transalpina
- Roma, fresca pictată de îngerii frumosului (III)
- Reușita însămânțărilor de primăvară este condiționată de calitatea pregătirii patului germinativ
- România, o țară de izbeliște?
- Identitatea vizuală și structura BioVillMAP - prezentat de echipa GREEN ENERGY CLUSTER
- Știați că… despre Pământ
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene