Actualitate 22 Martie 2021

Apa are valoare, nu preț

Scris de

Pe 22 martie 2021, ”Ziua Mondială a Apei„ va fi sărbătorită într-un eveniment online. În cadrul acestuia se celebrează apa și se propune creșterea gradului de conștientizare a crizei globale a apei, iar un obiectiv central al evenimentului îl constituie susținerea realizării obiectivului de dezvoltare durabilă, „ Sustainable Development Goal 6„ (ODD): apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Tema ”Zilei Mondiale a Apei 2021” este evaluarea corectă a apei. Valoarea apei este cu mult mai mare decât prețul ei - apa are o însemnătate enormă și complexă pentru gospodăriile noastre, hrană, cultură, sănătate, educație, economie și mediu. Dacă trecem cu vederea oricare dintre aceste valori, riscăm să gestionăm greșit această resursă finită, de neînlocuit. Scopul ODD 6 este de a asigura apă pentru toți. Fără o înțelegere globală a adevăratei valori multidimensionale a apei, nu vom putea proteja această resursă neprețuită în beneficiul tuturor. Despre toate acestea ne-a vorbit directorul Departamentului de situații de urgență, domnul Ionel Sorin Rîndaşu-Beuran. Interviul acordat în exclusivitate colegei noastre îl puteți viziona accesând acest link : https://www.youtube.com/watch?v=1C2xSRIlgMA

Tot astăzi, Raportul Națiunilor Unite privind Dezvoltarea Apelor Mondiale este, de asemenea, lansat public, concentrându-se pe același subiect ca și campania de prețuire a apei.

Discuțiile din timpul evenimentului vor fi traduse simultan în limbile arabă, chineză, engleză, franceză, rusă și spaniolă.

Înscrieți-vă la evenimentul Zilei Mondiale a Apei 2021 aici. https://fao.zoom.us/webinar/register

Descărcați invitația https://www.unwater.org/

Anca Lăpușneanu

Media

Vizualizari 1062
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)