Imprimă această pagină
Actualitate 16 Septembrie 2020, 16:19

Grupul Syngenta deschide o fabrică de producție de ultimă generație în Elveția

Scris de

Grupul Syngenta a anunțat, pe 2 septembrie, că deschide prima fabrică de producție importantă de la înființarea acestuia în luna iunie 2020. Acest pas marchează o importantă investiție strategică în activitatea Grupului de protecție a culturilor. Este un element important în strategia generală a grupului de a stimula creșterea, de a îmbunătăți livrările și de a continua să conducă piața în domeniul protecției culturilor. Fabrica care a fost exploatată anterior de compania farmaceutică Novartis și cei 70 de angajați vor fi păstrați în cadrul Grupului Syngenta.

Erik Fyrwald, CEO-ul Grupului Syngenta: „Suntem mândri să anunțăm astăzi deschiderea noii fabrici achiziționate din Muttenz, o investiție de clasă mondială. Această investiție va veni să susțină strategia noastră de protecție a culturilor, de accelerare a creșterii și demonstrează încrederea în modalitatea noastră de inovare în domeniul protecției culturilor. De asemenea, întărește angajamentul nostru față de Elveția.“

Noua fabrică de 23.000 de metri pătrați din Muttenz oferă mai multe linii de producție extrem de flexibile și multifuncționale pentru a dezvolta substanțe active noi și produse intermediare. Aceasta se află în apropierea centrului de dezvoltare tehnică al Grupului din Münchwilen, care va facilita tranziția noilor produse de la stadiul de producție pilot la producția pe scară largă.

„Această achiziție întărește și mai mult rolul Elveției în centrul noilor noastre tehnologii la nivel global. Acest activ multifuncțional este ideal pentru susținerea proceselor de producție extrem de tehnice și amplasarea noii fabrici se potrivește perfect portofoliului nostru existent. Noi am recunoscut necesitatea unei capacități suplimentare de fabricație pentru a sprijini introducerea de noi produse, astfel încât ne bucurăm că putem aborda acest lucru în mod pozitiv acum“, precizează Jon Parr, directorul pe businessul de protecție a culturilor al Grupului Syngenta. „În aceste vremuri dificile suntem deosebit de încântați să putem proteja locurile de muncă și să le urăm bun venit celor 70 de angajați existenți specializați ai fabricii. Așteptăm cu nerăbdare să beneficiăm de experiența și expertiza lor în viitor“. Deși transferul dreptului de proprietate a avut loc la 1 septembrie 2020, operațiunile sunt programate să înceapă în primul trimestru din 2021.

Achiziția demonstrează, de asemenea, eforturile continue ale Grupului Syngenta de a-și amplifica prezența puternică în Elveția, unde grupul își are sediul central. Întreaga modalitate de dezvoltare a portofoliului protecției culturilor din Elveția urmează să fie consolidată prin această achiziție strategică. Grupul Syngenta este încrezător că Elveția va rămâne o locație fiabilă pentru grup, ca întreprindere inovatoare: de la sediul central la Cercetare & Dezvoltare și fabricare, oferind condiții de lucru bune și flexibile și frontiere deschise pentru importul de materii prime, pentru forța de muncă și pentru exportul de produse. Fabrica din Muttenz va fi un contribuitor cheie la realizarea unor standarde înalte de sustenabilitate în operațiunile grupului, sprijinind scopul general al acestuia de reducere a amprentei de carbon cu cel puțin 50%, reducând consumul apei cu 20% și generarea deșeurilor cu 20%, toate până în anul 2030.


Vizualizari 1098
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite