Imprimă această pagină
Actualitate 24 Iunie 2020, 15:35

Corteva Agriscience a organizat un nou eveniment Portfolio Farm la Semlac - Arad

Scris de

Respectând măsurile de siguranță impuse de autorități, Corteva Agriscience continuă seria de evenimente Portfolio Farm în mediul online, iar de această dată, reprezentanții companiei s-au adresat fermierilor din vestul țării, platforma de prezentare fiind situată în localitatea Semlac din județul Arad.

La fel cum se întâmplă în cazul fiecărui eveniment organizat de Corteva Agriscience, și la Arad platforma de prezentare a fost atent pregătită pentru a putea fi observată eficacitatea produselor aplicate. Fermierul gazdă a fost domnul Ioan Kothai, cel care aplică în fermă produsele de protecția plantelor Corteva Agriscience și seamănă hibrizii Pioneer® din 2013 și mereu i-au oferit rezultatele scontate. Lucrează 280 ha, anul acesta a semănat cereale păioase pe 120 ha, suprafață pe care au fost aplicate produsele Evolus® și Transform, 60 ha au fost erbicidate cu Bizon și 60 ha cu Pixxaro™ Super.

Semlac 8

Platforma demonstrativă de la Arad are 4.5 ha, iar scopul pentru care a fost înființată a fost tocmai acela de a observa îndeaproape cum acționează produsele de protecția plantelor din portofoliul companiei. Pentru fiecare erbicid a fost înființată o solă, iar pe întreaga suprafață au fost aplicate fungicidul Evolus® și insecticidul Transform. Bineînțeles, alături de aceste sole există sole martor pentru ca fermierii să poată observa diferențele care apar în cultură.

Silviu Drinovan – director vânzări Zona 6 și Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & SEEDS  au fost cei care au luat cuvântul pentru a prezenta principalele avantaje care s-au putut observa în platforma din județul Arad.

Silviu Drinovan Director vanzari zona 6

“În cadrul platformei de la Semlac au fost aplicate mai multe produse pentru protecția platelor din portofoliul companiei Corteva, printre care Pixxaro™ Super, un produs eficient care combate ambrozia, turița, macul, care știm că este rezistent la sulfonilureice. Cu ce este diferit acest produs în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene în cultura de păioase? În primul rând trebuie subliniat faptul că acest produs poate fi utilizat de la o temperatură de 5°C și poate fi aplicat până la faza de burduf. În al doilea rând, aș vrea să subliniez o problemă cu care ne confruntăm în vestul țării, este vorba despre apariția ambroziei, pe care acest produs o combate în diferite stadii de vegetație. De aceea îi îndemn pe fermierii din zonă să aplice acest produs și să respecte doza de administrare recomandată. Așa cum se întâmplă în cazul platformelor demonstrative și la Semlac au existat două parcele cu grâu, una erbicidată, alta nu, iar diferențele au fost semnificative.

Ținând cont de diferențele de temperatură înregistrate în acest an, uneori noaptea fiind temperaturi negative care ajung la  -5°C, erbicidul a lucrat foarte bine, nu există concurență în cultură și nici probleme de fitotoxicitate”, a precizat Silviu Drinovan.

Un al erbicid aplicat la Semlac a fost Bizon,  despre care reprezentanții companiei susțin că va deveni produsul fanion aplicat în culturile de cereale. Conține 3 substanțe active extrem de eficiente care asigură un câmp curat, fără concurență.

Semlac 4

“Dacă ne referim la erbicidul Bizon putem spune că este un erbicid aflat în cel de al treilea an de comercializare, dar despre care cred că în 2-3 ani va fi cel mai vândut erbicid pentru cultura de cereale. De ce spun acest lucru? Pentru că fermierii se vor convinge de faptul că este extrem de eficient în combaterea tuturor buruienilor care apar în toamnă, printre care Veroronica spp, o buruiană care dată apărută în cultură consumă rapid elementele nutritive și apa. Are o foarte bună acțiune reziduală și oferă protecție foarte îndelungată împotriva buruienilor, motiv pentru care de cele mai multe ori nu este nevoie de aplicarea unui alt produs în primăvară. Doza de aplicare pe hectar este de 1 litru și oferă o protecție absolută culturilor de cereale”, a punctat Cosmin Ciobotaru.

Cosmin Ciobotaru National Sales Manager

Acesta a lansat și o provocare fermierilor care nu au încredere în erbicidarea de toamnă, o modă mai nouă, dacă se poate spune așa, în rândul fermierilor din țara noastră: primul MET, sau o primă aplicare în cultură cu un tanc al mașinii de erbicidat, iar rezultatele pe care le vor obține cu siguranță nu îi va dezamăgi.

Un aspect extrem de important în evoluția culturilor de cereale este aplicarea insecticidelor, iar în acest sens, compania Corteva Agriscience recomandă fermierilor produsul Transform, care conține o substanță activă nouă - sulfoxaflor (Isoclast™ active) și se aplică într-o doză mică – 48 g/ha.

Transform este un alt produs inovativ care și-a demonstrat eficiența și în această platformă iar ținta acestui insecticid este combaterea insectelor care au aparat bucal de înțepat și supt.. Știm că în ultima perioadă afidele au devenit o problemă serioasă în culturile de cereale și reprezintă  un vector de transmitere a virozelor, motiv pentru care culturile trebuie atent monitorizate, iar acolo unde fermierii întâlnesc afide, trebuie să aplice acest produs. De ce spun acest lucru? Pentru că este un produs sistemic care are acțiune de contact, translaminară, și oferă protecție pentru noile creșteri și pe o perioadă mai lungă, chiar până la 15 zile de la aplicare. Deci, insecticidul oferă o protecție de durată și gestionează foarte bine apariția afidelor din cultură, motiv pentru care mulți fermieri din vestul țării au optat pentru aplicarea lui, iar în acest moment sunt foarte mulțumiți de decizia luată”, a mai declarat directorul zonei 6.

Evolus® este un alt produs binecunoscut de agricultorii din România, iar eficiența sa este demonstrată și prin faptul că stocurile se epuizează destul de repede. “Cei mai mari cultivatori de cereale păioase din România îl aplică de foarte mulți ani și chiar dacă a lipsit din piață un an, în acest moment pot spune că au fost tratate cu acest fungicid cca. 200.000 ha și sper ca anul viitor suprafața tratată cu acest produs să crească. Conține 3 substanțe și poate fi aplicat pe toată perioada de vegetație. Cel mai adesea fermierii îl aplică în primul tratament pentru combaterea făinării, doza de aplicare diferă în funcție de masa foliară pe care o are lanul în momentul aplicării, deci poate varia de la 0.75 până la 1 litru.  Modul de acțiune asupra culturii i-a convins pe fermieri și dacă a fost cazul, aceștia l-au aplicat și în cel de al 3-lea tratament pentru boala spicului și pentru fuzarioza la spic“, a specificat Cosmin Ciobotaru.

Concluzionând, Cosmin Ciobotaru le-a oferit și o veste bună tuturor fermierilor, adică o campanie de vânzare avantajoasă: “În urma vizitei pe câmpurile din județele Timiș și Arad, am constat faptul că culturile arată mai bine decât cele din sudul și estul țării. Fermierii s-au aflat în imposibilitatea de a aplica unele produse pentru protecția plantelor, de aceea există cantități importante de produse care au fost retrase de la nivelul fermei, iar compania Corteva Agriscience a luat totul înapoi. Motiv pentru care avem în acest moment un stoc important de Pixxaro™ Super. Așadar suntem într-o campanie de lichidare de stoc, care după cum bine știți presupune reduceri substanțiale, dar și termene de plată generoase – 31 iulie 2021“.

Mai jos materialul video


Media

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite