Portfolio Farm Furculești, primul eveniment în câmp din 2020 pentru Corteva Agriscience
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Compania Corteva Agriscience a lansat o nouă serie de evenimente Portfolio Farm, de această dată online. Având în vedere măsurile de siguranță care se impun în urma răspândirii virusului Covid-19, compania nu a dorit să renunțe la evenimentele de prezentare în câmp, motiv pentru care acestea au fost mutate în spațiul online și astfel devin disponibile fermierilor interesați să observe cum se comportă anumiți hibrizi și ce rezultate oferă produsele de protecția plantelor.
Astfel, primul eveniment de acest gen a avut loc la Furculești, județul Teleorman, în ferma domnului Cosmin Băcanu, acolo unde de altfel participau an de an fermierii din sudul țării. Platforma de prezentare, pregătită cu minuțiozitate, a cuprins loturi de porumb, floarea-soarelui și grâu.
Gazdele evenimentului online au fost și de această dată Jean Ionescu – Country Leader România&Rep. Moldova, Maria Cîrjă - Marketing Leader România&Rep. Moldova , Liliana Ciulu - Director vânzări Zona 4, Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide, Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb și Soia, Andrei Ciociu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase și, evident, fermierul Cosmin Băcanu.
Platforma din acest an este formată din loturi semănate cu 19 hibrizi de porumb, brandul Pioneer®, 14 hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, inclusiv hibrizi noi, precum și sole de grâu unde au putut fi observate efectele produselor de protecția platelor din portofoliul Corteva.
“De mai bine de 10 ani fermierii din zona Teleormanului veneau aici să observe platforma Corteva, pentru că puteau să vadă în vegetație toți hibrizii Pioneer®, iar în ultimii 3 ani, puteau observa și cultura de grâu care beneficia de produse de protecția plantelor din portofoliul companiei. Și în acest an, platforma așteaptă vizitatorii, astfel că dacă au drum în zonă, îi invităm pe agricultori să observe culturile. În ceea ce privește culturile de porumb și floarea-soarelui, terenul a fost arat în toamnă, la adâncimea de 30-35 cm, după care am făcut o lucrare cu grapa cu discuri și am lăsat în toamnă terenul nivelat perfect, pentru a păstra apa în sol. În primăvară am trecut cu un combinator superficial, la 5-8 cm, am semănat și am aplicat îngrășăminte complexe localizat la sămânță. La porumb am semănat 70.000 de semințe germinabile/hectar, iar erbicidele le-am aplicat conform recomandărilor. La floarea-soarelui am ales să semăn la adâncimea de 5-6 cm pentru ca semințele să beneficieze de apă. De asemenea, am aplicat la floarea-soarelui produsul Tanos®”, a menționat fermierul Cosmin Băcanu.
Loturile de porumb se prezintă în acest moment foarte bine, dovadă că toți cei 19 hibrizi au un start excepțional. Până în acest moment a fost aplicat erbicidul, în doză de 330 g/ha, pentru a combate toate buruienile dicotiledonate și monocotiledonate anuale și perene.
Același lucru se poate spune și despre loturile de floarea-soarelui de la Furculești. Până în prezent, plantele au beneficiat de o aplicare cu fungicidul Tanos® 50 WG.
“Aplicarea fungicidelor la cultura de floarea-soarelui ar trebui să fie pentru fiecare fermier o prioritate, nu o opțiune. Spun acest lucru pentru că această cultură are predispoziție la foarte mult boli, cum ar fi mana sau sclerotinia. Din acest motiv, aplicarea a două fungicide este mai mult decât necesară. Prima aplicare trebuie efectuată în faza de 4-6 frunze, iar al doilea tratament la apariția butonului floral”, a precizat Liliana Ciulu – Director Vânzări.
Platforma de grâu a fost împărțită în două loturi. Primul lot a fost erbicidat în toamnă cu produsul Bizon™, iar cel de al doilea a fost erbicidat în toamnă cu pachetul Pixxaro™ Super. De asemenea, a fost aplicat fungicidul Evolus®, lider în combaterea făinării.
“Am încercat la Furculești să oferim două alternative, erbicidarea în toamnă cu Bizon™ și în primăvară cu Pixxaro™ Super, iar rezultatele pe care le putem vedea acum sunt excepționale”, a punctat Liliana Ciulu.
Despre erbicidele aplicate detalii a oferit Catgory Marketing Managerul Ion Mutafa: “Bizon™ este acel produs care asigură o cultură curată încă din toamnă. Reprezintă cea mai bună variantă pentru combaterea tuturor buruienilor dicotiledonate și a buruienilor graminee. Produsul Bizon™ combate buruieni precum Veronica spp., macul, turița și multe altele care fac mari pagube în culturile de cereale. Când se aplică? Toamna, în doză de 1 l/ha, începând de la răsăritul grâului, până la înfrățit. În parcela de la Furculești a fost o infestare cu ovâscior (Avena Fatua), astfel că a fost nevoie și de aplicarea produsului Floramix™ pentru a controla și această buruiană. Un alt produs important din portofoliul companiei este Pixxaro™ Super și combate cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale. Pachetul conține Pixxaro™ și Frontal® și este destinat utilizării pe o suprafață de 4 hectare și se poate aplica până la faza de burduf a cerealelor. Vorbim despre o nouă moleculă, Arylex™ active, care acționează și la temperaturi mai scăzute, chiar și la 2-3°C. Combate turița, macul, pălămida, ambrozia, loboda și multe altele. Acest produs nu afectează rotația culturilor, pentru că după ce a fost aplicat unei culturi, nu lasă remanențe care pot afecta următoarea cultură. De asemenea, pentru combaterea afidelor în această platformă a fost administrat produsul Transform™, în doza de 48 g/ha”, a menționat Ion Mutafa.
Chiar dacă întâlnirea cu agricultorii din zonă nu a avut loc ca în alți ani, platforma de la Furculești este înființată chiar la drumul principal, iar fermierii se pot opri din drum și pot analiza culturile oricând doresc. Reprezentanții companiei îi asigură pe toți fermierii de întreg suportul de care au nevoie în această perioadă, motiv pentru care acest gen de evenimente vor continua și în alte zone din țară.
Materialul video îl puteți urmări accesând linkul: https://www.youtube.com/watch?v=bp8Euj5r-nk&feature=youtu.be
Articole înrudite
- Indexul Global al Securității Alimentare a fost actualizat. Raportul regional european dezvăluie liderul regiunii în materie de accesibilitate alimentară
- Se întâmplă în localitatea Cioranca din județul Buzău. Primele 30 ha cu porumb irigate prin picurare
- Pallas™ și Floramix™ - cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu
- Descoperiți pachetele FMC pentru cereale și porumb!
- Pixxaro™ Super, inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase
- Erbicidarea la porumb în contextul schimbărilor climatice
- Alina Crețu, director executiv APPR: „2020 a fost un an complicat“
- În județul Suceava, producții record la porumb cu hibrizii Pioneer®
- Floarea-soarelui high oleic - diagnoză, tendințe și oportunități
- Hibrizi cu adevărat high oleici!
Articole recente - Lumea Satului
- Indexul Global al Securității Alimentare a fost actualizat. Raportul regional european dezvăluie liderul regiunii în materie de accesibilitate alimentară
- Ordonanța de Urgență pentru acordarea sprijinului financiar pentru sectorul HoReCa a apărut în Monitorul Oficial nr.186 din 24 februarie 2021
- UNCSV: Este obligatorie actualizarea actelor constitutive ale cooperativelor agricole din România până la 20 aprilie 2021
- Investiție de 30.000 euro într-o crescătorie de struți la Borșa
- Investiție de la zero în județul Prahova: Fermă mixtă de animale în satul Bătrâni
- Măsuri şi recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor la animale în perioada cu temperaturi scăzute
- „Noi suntem ultimii țărani ai României!“
- Până în 2050 agricultura trebuie să ofere cu 70% mai multă hrană
- Se întâmplă în localitatea Cioranca din județul Buzău. Primele 30 ha cu porumb irigate prin picurare
- Drumul laptelui la Ibănești. O investiție de 7 milioane de euro în plină pandemie