Pandemia, o provocare pentru ADAMA
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Pandemia de coronavirus este o adevărată provocare pentru orice companie de pe mapamond. Compania ADAMA s-a decis să ofere și ea un răspuns în perioada pandemiei, în actualul context global generat de criză.
Dimitrios Drisis, directorul general ADAMA România, Republica Moldova și Polonia a vorbit într-un interviu despre schimbarea modelului de aprovizionare - de la stocuri de la lună la lună la transporturi mai rare, dar cu volum mai mare. Totodată, Dimitrios Drisis a arătat că, parte din managementul crizei, ADAMA a reușit să se adapteze la noua realitate, implementând soluții tehnologice de ultimă oră pentru comunicarea cu fermierii.
„Suntem în contact cu fermierii prin sisteme de telecomunicaţii. Din cauza dificultăţilor ivite, am schimbat modelul de aprovizionare, cu riscul de a avea costuri mai ridicate: nu se mai lucrează pe stoc de la lună la lună, ci avem transporturi mai rare, dar cu volum mai mare, pentru că fermierii au nevoie de produsele noastre la timp și în cantitățile necesare“, a spus pentru ZF Dimitrios Drisis, CEO al Adama Agricultural Solutions din România.
Din fericire, ADAMA are capacitatea de a infuza capital ori de câte ori este nevoie să plătească salariile angajaţilor, să plătească furnizorii şi obligaţiile financiare către stat, ceea ce ne dă o mai mare stabilitate în criză“.
Referitor la urmările crizei și cum va fi influențată piața de agribusiness, managerul general al ADAMA a împărtășit o viziune optimist-realistă, fiind de părere că piața de profil va ieși din criză mult mai consolidată.
Pentru a menţine economia funcţională şi activă, Drisis consideră că guvernul trebuie să ia măsuri prin care bunurile şi serviciile să continue să fie furnizate în limite normale, iar pentru anumite grupuri profesionale care nu-şi mai pot desfăşura activităţile, guvernul trebuie să intervină şi să acorde sprijin financiar astfel încât să prevină o potenţială criză ce va afecta sectoare importante din economia ţării.
Nu în ultimul rând, cu privire la urmările sociale ale crizei, Dimitrios Drisis a precizat că, în opinia sa, România va trece de acest moment întărită și va ști cum să acționeze pe viitor pentru a construi un stat mai puternic.
Articole înrudite
-
Editarea genomică, o soluție?
-
Trei forme noi de sprijin pentru susținerea activității fermierilor în anul 2022
-
ADAMA răstoarnă miturile agricole
in Actualitate -
Recomandări pentru proprietarii animalelor de companie privind limitarea răspândirii infecției cu COVID 19
-
Recomandări în contextul pandemiei în relația medic - proprietar de animale
-
Adoptarea telemuncii în pandemie și vulnerabilitățile legate de zona de apărare cibernetică
in Magazin -
APIA a demarat plata ajutorului de stat în sectorul bovin
-
Se anunţă vremuri grele?
in Social -
Deși în general nu este prea dezvoltat, turismul românesc a fost „bolnav“ pe jumătate în primul an de pandemie
in Turism -
Ce poate învăța medicina umană din Virologia Veterinară în gestionarea viitoarelor pandemii?
Articole recente - Lumea Satului
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)
- Planul Național Strategic, pe înțelesul tuturor fermierilor
- ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
- AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
- Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție
- 2023 - an crucial pentru crescătorii de bovine de lapte