Asociația Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomița devine membră a APPR
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Marți, la Slobozia, ACCPT Ialomița a semnat formal aderarea la Asociația Producătorilor de Porumb din România, că fiind cea mai mare asociație regională care devine membră cu drepturi depline a APPR. Organizația reprezintă interesele unui număr de 250 de fermieri din Ialomița, Călărași, Constanța, Brăila, persoane fizice si juridice care administrează peste 105 mii de hectare.
„Fundamentul acestei cereri îl reprezintă faptul că o parte importantă dintre membrii ACCPT Ialomița sunt deja afiliați la APPR și reprezintă chiar un număr important dintre fondatorii APPR. Considerăm că este momentul ca eforturile noatre comune să ducă la realizări importante în interesul fermierilor”, se arată în cererea de adeziune.
„Am semnat cu satisfacție, alături de președintele ACCPT Ialomița, acordul de aderare a acestei organizații la APPR. Sperăm ca impreună să ducem la bun sfârșit hotărârile Adunării Generale și, poate, în viitor, să milităm pentru unificarea tuturor organizațiilor din sectorul vegetal”, a afirmat Nicolae Sitaru, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România.
„Astăzi am intrat în APPR pentru că suntem convinși că ne poate reprezenta cum trebuie în relația cu autoritățile, dar și cu colegii noștri din toată țara, pentru că este o sursă de încredere pentru membrii noștri și un furnizor serios și consistent de lucruri de care noi avem nevoie”, a comentat Costin Telehuz, presedintele ACCPT Ialomița. „APPR face testări, APPR folosește, în relația cu autoritățile, dialogul și este o organizație ale cărei puncte de vedere sunt luate în considerare de fiecare dată.”
“Încurajăm toți agricultorii care încă nu sunt membri ai unei organizații profesionale a fermierilor să facă acest pas, să se orienteze către o organizație despre care simt că îi reprezintă. Suntem la un moment la care eforturile noastre coagulate vor avea rezultate concrete pentru sectorul agricol din România”, a comentat în final Alina Crețu, director executiv al APPR.”
Pentru informații suplimentare, contactați:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
„APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.”
Articole înrudite
-
Soiul de grâu comun de toamnă Ursita
in Agrotehnica -
Agricultura, pilonul principal în dezvoltarea orașului Slobozia
in Actualitate -
Alianța pentru Agricultură și Cooperare luptă pentru fermierii din Romania, siguranța alimentară europeană și ajustarea cerințelor Pactului Verde în contexul actual
in Actualitate -
Congresul „De la fermieri pentru fermieri“, ediția a VII-a
in Evenimente -
Triticale și mei - cereale rezistente la secetă ce pot afecta diferit emisia de gaze cu efect de seră la purcei
in Zootehnie -
Fermierii din Asociația „Grânarii“ nu sunt optimiști
in Agrotehnica -
Cristina Cionga, APPR: Sorgul, cultura-cheie a viitorului
in Agrotehnica -
DIRECTIVA PRACTICILOR COMERCIALE NELOIALE - ultima ocazie reală a fermierilor din România să obțină o relație comercială corectă cu hypermarketurile
in Actualitate -
S.O.S. Fermierii români au nevoie de suportul europarlamentarilor români pentru votul în Parlamentul European pe F2F
in Actualitate -
Rezistența porumbului la schimbările climatice, testată și în fitotron
in Actualitate
Articole recente - Lumea Satului
- 300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
- Fermierii din Moldova se adună la SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022
- Rolul stratului de mulci la îmbunătățirea fertilității solului
- Agricultura în zona montană, potențial de dezvoltare și limitări
- Cool Ice, o înghețată de familie cu o tradiție de 30 de ani
- O nouă specie de țestoasă fosilă, descoperită în Țara Hațegului
- Comuna Unirea oferă teren de pășunat pentru fermieri
- 65 de ani de la înființarea cercetării agricole la Fundulea
- Île-de-France, rasa care aduce profit în ferma unui tânăr
- O formă de artă populară pe cale de dispariție. Teatrul nescris de la Şanţ