Produsul care înlocuieşte neonicotinoidele
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Syngenta introduce pe piața din România produsul Austral Plus care înlocuiește produsele pe bază de neonicotinoide pentru tratamentul semințelor de cereale, în acest moment fiind singurul insectofungicid ready-mix înregistrat. Lansarea produsului Austral Plus ține pasul cu ultimele schimbări și tehnologii din agricultură, care vin în sprijinul fermierilor.
Inovația tratamentului constă într-un amestec ready-mix de două substanțe active (teflutrin 40g/l și fludioxonil 10 g/l) ce oferă un spectru larg de acțiune împotriva bolilor la sămânță și dăunătorilor de sol.
Teflutrinul este un insecticid cu spectru larg din clasa piretroizilor, care acționează în jurul semințelor prin contact și vapori, difuzând de pe semințe în sol, formând o zonă de protecție în calea dăunătorilor, denumită halou.
Produsul Austral Plus protejează semințele și, în același timp, oferă și un efect fitotonic. Acesta conferă protecție împotriva viermilor sârmă (Agriotes spp.), a gândacului ghebos (Zabrus tenebrioides) și a muștei cenușii (Delia coarctata) și este recomandat pentru tratamentul semințelor de grâu și orz. Mai mult, acțiunea fungicidă oferită prin substanța activă fludioxonil asigură o protecție împotriva principalelor boli la cereale, printre care cele mai importante Septorioza, cu transmitere în sol și sămânță (Septoria nodorum), Fuzarioza (Fusarium spp.) și Mălura comună (Tilletia spp.).
Activitate reziduală de lungă durată
Austral Plus este recomandat pentru tratamentul semințelor de grâu și orz, unde dăunătorii foliari apar în mod frecvent. Fludioxonil este un fungicid de contact nonsistemic, din clasa fenilpiroli. Are activitate reziduală de lungă durată. Inhibă în mare măsură germinarea conidiilor și creșterea miceliului. Teflutrin este un insecticid de contact și cu acţiune prin vapori, din clasa piretroizilor. Acționează ca un repelent la unele specii de Coleoptere. Asimilarea în plantă, precum și translocarea sunt limitate. Acționează asupra sistemului nervos al insectelor și perturbă funcția neuronală prin interacțiuni la nivelul canalelor de sodiu. Pentru o bună acoperire a semințelor, produsul se aplică numai împreună cu un adjuvant (AG 40R), cu care va veni împreună la pachet. Adjuvantul este de origine vegetală, obținut din ulei de rapiță, și are rolul de a îmbunătăți aderența produsului pe sămânță, reducând astfel semnificativ praful de pe semințele tratate.
Deoarece compania pune întotdeauna accent pe utilizarea în siguranță a produselor pentru protecția plantelor, vine cu recomandări specifice de utilizare, comunicate în toate materialele de promovare. Mai mult, Syngenta a dezvoltat o pagină de Internet special dedicată măsurilor de siguranță pentru utilizarea produsului și a semințelor tratate.
Ruxandra Hăbeanu
Articole înrudite
-
Noi produse pentru protecția plantelor lansate de Corteva Agriscience
in Fitosanitar -
Poziția Asociației industriei de protecție a plantelor din România (AIPROM) referitor la propunerea de Regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor (SUR)
in Fitosanitar -
Syngenta: Forumul Optitech, la a 10-a ediție
in Agrotehnica -
Hotărârea Curţii Europene de Justiţie referitoare la acordarea autorizaţiilor de urgenţã de către Statele Membre
in Actualitate -
Turul inovației în viticultură. Făinarea și mana, marile probleme ale plantațiilor de viță-de-vie
in Evenimente -
„Turul inovației în legumicultură“, maratonul hibrizilor și tehnologiilor de cultură
in Actualitate -
Vești bune pentru agricultura României: Syngenta anunță noi soluții pentru protecția plantelor
in Actualitate -
Syngenta a sprijinit plantarea a 8.000 de puieți forestieri la Stațiunea Didactică și de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească
in Actualitate -
Syngenta Crop Protection anunță achiziția a doua bioinsecticide de la compania Bionema, dezvoltator de tehnologii în biocontrol
in Actualitate -
Recomandările Syngenta pentru floarea-soarelui în sezonul 2022
in Agrotehnica
Articole recente - Lumea Satului
- Investiție de 40.000 de euro, fonduri europene, într-un business de succes. Roiesc albinele în jurul unui tânăr apicultor din Iași
- Glasul Papilor din inima Vaticanului (I)
- Defrișarea, cauze și efecte
- Metamorfoza lutului până la produsul finit
- Dunărea și brațele ei
- Totul despre tuberoze. Cum să le crești, să le îngrijești și să te bucuri de beneficiile lor
- Meșterii populari, vestitori ai primăverii la Iași
- Rețetă de post - chiftele de ghebe
- Reducerea stresului de înțărcare cu ajutorul nutrețurilor combinate ale institutului IBNA BALOTEȘTI
- Schimbările climatice și epoca de semănat