Imprimă această pagină
Actualitate 01 Mai 2019, 13:53

Două noi fungicide lansate de Corteva Agriscience

Scris de

În prezența a peste 300 de participanți, compania Corteva Agriscience – Divizia de Agricultură a Dow DuPont a lansat două noi fungicide din gama Zorvec: Enicade NZeb și Zelavin Bria.

„Am așteptat foarte mult ca aceste fungicide să fie înregistrate în România, pentru că în alte țări din Europa se vând deja de 2-3 ani, iar fermierii care le-au folosit sunt foarte încântați de rezultatele pe care le-au obținut. Această moleculă nouă, Oxathiapiprolin, ce va fi cunoscută sub denumirea comercială Zorvec, a fost descoperită acum mai bine de 15 ani. În tot acest timp s-a lucrat la perfecționarea ei, s-au făcut tot felul de teste pentru a vedea cu ce alte substanțe active poate fi combinată, astfel încât să combată mana în cel mai eficient mod și să nu inducă rezistență. În urma testelor, atât în Europa, cât și în țara noastră, aceste două fungicide s-au dovedit a fi cele mai performante“ – Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience – Divizia de Agricultură a DowDuPont.

Fungicid pentru cultura cartofului

Zorvec Enicade NZeb este un fungicid sistematic pentru combaterea manei la cartof, salată verde, ceapă și usturoi. La cartof se aplică preventiv atunci când apare riscul de infestare, însă are o acţiune curativă foarte bună. Doza recomandată este de 0.15 l/ha. Printre avantajele acestui produs se numără fiabilitate chiar și în condiții meteorologice deosebite și are rezistență la spălare. Este recomandat ca produsul să fie administrat în două aplicări succesive, la un interval de 10 zile. Pachetul pentru 5 ha pe care compania Corteva Agriscience îl pune la dispoziția fermierilor este compus din Enicade NZeb – 100 g/l Oxathiapiprolin și Trimanoc 750 g/kg Mancozeb.

Fungicid pentru vița-de-vie

Zorvec Zelavin Bria este un fungicid preventiv, curativ, antisporulant, sistemic și translaminar pentru controlul manei viței-de-vie. Are o protecție de lungă durată și asigură inclusiv protecția lăstarilor noi, exclude repetarea tratamentului în caz de ploaie, prezintă rezistență la spălare, se recomandă administrarea lui în două aplicări succesive la interval de 10 zile, iar doza recomandată este de 0,2-0,6 l/ha. Pachetul pentru 4 ha este compus din Zorvec Zelavin – 10% Oxathiapiprolin și Folpan – 80% Folpet. Se recomandă administrarea lui în două aplicări pe sezon, iar timpul de pauză este de 10 zile.

Produsele se aplică în faza de creștere intensă, înainte de preînflorit, înflorit și imediat după, atunci când plantele sunt în plină dezvoltare. În țara noastră testarea acestor produse a început încă din anul 2013, iar la finalul lunii martie au fost omologate, urmând ca doar o parte dintre fermieri să le poată utiliza încă din acest an.

„Este o zi mare pentru compania Corteva Agriscience pentru că cele două produse pe care le-am lansat astăzi vor fi în cel mai scurt timp lideri de piață pe segmentul lor. Zorvec are un mod de acțiune radical îmbunătățit față de tot ceea ce există în acest moment pe piața din România. Suntem absolut convinși de faptul că, după ce le vor utiliza pentru prima oară, fermierii vor aprecia plus valoarea pe care o obțin. Este clar faptul că investim foarte mult în cercetare, nu doar pe acest segment de protecția plantelor, pentru că ne dorim să fim o companie novatoare, iar soluțiile pe care le punem la dispoziția fermierilor români să fie pe măsura așteptărilor“, Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Larissa SOFRON

MAI JOS REPORTAJUL VIDEO


Media

Vizualizari 2512
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite