Adama 750x100 30 martie
update 2 Apr 2020

Ambiții mari pentru exportatorii români de produse ecologice

  • Publicat în Actualitate

În cadrul târgului Biofach Nürnberg 2018, cel mai mare târg internațional specializat în domeniul ecologic din lume, România a înregistrat participări care denota o creștere a interesului pentru produsele procesate și promovare sub brand propriu dar și pentru forme asociative de reprezentare a producătorilor români.

Astfel au fost prezentate produse ecologice de vin, ulei de floarea soarelui, produse lactate și produse animale sau fructe uscate și sucuri de fructe. Pe lângă extinderea gamei sortimentale de produse, au existat standuri independente ale unor branduri emergente pe piețele internaționale, precum LTA Mondial, Casa Neacșu, Petras  Bio și brandurile cooperativei agricole Bio Carpathia, o reușită a mișcării cooperatiste bio. Nu în ultimul rând, remarcăm prezența la târg a membrilor Bio Danubius, un cluster din ce în ce mai activ pe piețele internaționale.

Remarcabil este că aceste evoluții pozitive vor continua în cursul anului, prin Programul de Cooperare Elvețiano - Român de susținere a sectorului, program în care mulți dintre participanții la Biofach au beneficiat de asistență prin Centrele de Afaceri pentru Export (CAE) din Bacău și Ploiești.

Listarea primul vin romanesc bio în rețeaua de distribuție Rapunzel din Germania, se bazează și pe sprijinul acordat de program ce a început să dea rezultate. Programul se desfășoară conform calendarului până în anul 2019, inclusiv.