Situație fără precedent în evoluția prețului cărnii la raft!
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) solicită marilor lanțuri de magazine să revizuiască prețurile de la raft pentru a crește consumul cât și prețul oferit producătorilor.
În urma informațiilor apărute în presă, fermierii sunt astăzi îndreptățiți să vă comunice punctual situația reală din piață:
- În ultimele 30 de zile prețul oferit fermierilor de către marile lanțuri de magazine (care dețin monopolul cu 60% din segmentul de vânzare produse alimentare al României) a devenit derizoriu.
- Astăzi producătorii au ajuns să vândă carnea de pasăre la 4-5 lei/kg, iar la raft cumpărătorul să scoată aproape dublu din buzunar!
- Prețul cărnii de porc la poarta fermei a scăzut sub 5 lei/kg, iar presa ne informează astăzi de prețuri în creștere .
“Este inadmisibil ca în luna ianuarie 2018 prețul să fie mai mare față de luna decembrie 2017 - lună în care de regulă cererea se dublează! Acest lucru ne îngrijorează ca asociație și solicităm sprijinul autorităților competente pentru a verifica aceste informații apărute în presă, privind explozia prețurilor de la raft. Creșterea de preț nu se datorează unei creșteri din partea fermierilor, ci este o creștere speculativă pe care membrii ACEBOP nu o înțeleg, deoarece în această perioadă consumul de carne este scăzut” - a declarat dr. Mary Pană, președintele ACEBOP.
Articole înrudite
-
„Deși 2022 a fost complicat, este un an peste care se poate trece...“
in Actualitate -
Producție de carne de porc mai mică, prețuri mai mari
in Zootehnie -
Fermă tradițională de porci, cu măsuri de biosecuritate și standarde europene
in Zootehnie -
Cooperativa Siliștea Producție Suine, al patrulea producător de pe piața internă a cărnii de porc
in Zootehnie -
Siguranța alimentară și prețul - principalele preocupări ale consumatorilor din România
in Alimentatie -
„Avem prețuri mai mari de livrare, dar producțiile sunt mai mici“
in Agrotehnica -
Gastronomia locală la Romanian Beef Master - chefi și produse demne de stele Michelin
in Actualitate -
Rasă de vaci rentabilă de la minimum 10 exemplare
in Zootehnie -
APIA primește cereri de sprijin pentru măsura de stocare a cărnii de porc
-
Rețetă de acum 100 de ani - Carne amețită, un deliciu din bucătăria românească veche
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- Agricultura eco și alimentația
- 2022, al treilea cel mai călduros an din istoria României
- Mirel Pascu din Comuna Ianca (Olt), primarul „bătătarnic“
- Mărioara Băbu, Tezaurul Uman Viu de pe Transalpina
- Roma, fresca pictată de îngerii frumosului (III)
- Reușita însămânțărilor de primăvară este condiționată de calitatea pregătirii patului germinativ
- România, o țară de izbeliște?
- Identitatea vizuală și structura BioVillMAP - prezentat de echipa GREEN ENERGY CLUSTER
- Știați că… despre Pământ
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene