Imprimă această pagină
Actualitate 01 Noiembrie 2017, 13:11

15 ani pentru hibrizii de porumb KWS în România

Scris de

Recent, într-un cadru festiv de excepție KWS Semințe a organizat un nou eveniment dedicat agriculturii românești, sub egida „Partener KWS – Un titlu de noblețe“, ocazionat de aniversarea a 15 ani de evoluție a companiei în România și de lansarea noului concept ClimaControl³, care cuprinde hibrizii de porumb KWS cu toleranță ridicată la secetă și arșiță.

Evenimentul a constituit și prilejul ideal pentru a oferi partenerilor KWS recunoașterea statutului valoros pe care îl reprezintă în ascensiunea din cei 15 ani ai companiei, dar și în conturarea unui viitor al performanței. În semn de prețuire, special pentru invitații săi, KWS a emis o monedă aniversară în ediție limitată.

„15 ani nu sunt puțini în contextul unei economii încă tinere, cum este cea din România. Considerăm că experiența și know-how-ul unor companii internaționale, cum suntem noi, KWS, alături de cunoașterea și munca dumneavoastră, pot contribui la dezvoltarea întregii industrii agricole românești și, totodată, reprezintă o sursă valoroasă de transfer de bune practici și de modele de activitate pentru un suflu nou în mediul agricol“, a declarat doamna Doriana Nițu, director general KWS Semințe.

Istoricul acestei evoluții a fost prezentat invitaților printr-un moment inedit de proiecții care atestă încă o dată rigurozitatea high-tech și anvergura evenimentelor, dedicate partenerilor în cel mai mic detaliu.

Dezvoltarea KWS în țara noastră este un proiect de termen lung. România are un potențial foarte mare din punct de vedere agricol, pe care KWS îl recunoaște și dorește să-l valorifice spre beneficiul întregii comunități agricole. „De câțiva ani, în România se desfășoară un proces de creștere continuă, iar noi vrem să rămânem o parte semnificativă a acestuia. Sunt sigur că agricultura va face istorie în România și în viitor și vrem să susținem dezvoltarea acestui domeniu prin produse excelente și know-how“, a declarat domnul Csaba Kiss, director regional al Grupului KWS pentru Europa de Sud-Est.

Cu prilejul recentului eveniment a fost lansată și o declarație de independență cu suflu contemporan a companiei KWS în fața partenerilor români. Acest statut asigură libertate de decizie antreprenorială și posibilitatea de continuare a drumului ales chiar de la începuturile companiei – de perfecționare continuă în domeniul ameliorării genetice și a producției de semințe.

15 ani KWS 53

ClimaControl³ este noutatea anului la KWS, fiind dedicat agriculturii de performanță chiar și în condiții climatice neprielnice. „Seceta poate surveni înaintea, în timpul sau după înflorirea plantelor și este însoțită și urmată de consecințe diferite. Seceta nu vine niciodată singură“, a declarat Andreas Groß, directorul internațional de Produse al KWS, Divizia Porumb, referindu-se la complexitatea fenomenului de secetă, care provoacă și este însoțită de multe alte forme de stres, cu influență asupra dezvoltării plantelor.

„Prin cercetările noastre, prin atenția specifică și implicarea în selecția riguroasă a hibrizilor, s-a născut acest concept ClimaControl³, care este rezultatul firesc al cercetării și ameliorării de excepție, pe care compania KWS o dezvoltă“, a descris dr. ing. Ion Voinea, director dezvoltare Produse KWS Semințe, noutatea propusă de KWS fermierilor români.


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite