ipso martie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 4 Mar 2021

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a deplasat la centrele locale ale APIA

Marţi, 9 mai 2017, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a deplasat la centrele locale ale APIA, spre a verifica modul în care se desfăşoară procesul de depunere a cererilor unice de plată pentru Campania 2017. 

Astfel, ministrul Petre Daea s-a deplasat la sediul local APIA din Roşiorii de Vede şi la cel din Caracal, pentru a vedea stadiul în care se află depunerea cererilor şi pentru a reaminti că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2017.

Menţionăm că ieri, 9 mai 2017, la sediile județene/locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a înregistrat cel mai mare procent de depunere a cererilor de plată pentru Campania 2017, faţă de planificarea făcută. Astfel, au fost depuse 21.979 cereri, faţă de programarea de 9.412 cereri, ceea ce reprezintă un procent de 233,51%. Suprafața înregistrată în sistem în cursul acestei zile a fost de 488.946 hectare.

Ministrul a vizitat şi câteva ferme legumicole din localităţile Peretu, Drăgănești-Vlașca (jud. Teleorman), Cilieni, Izbiceni, Giuvărăşti (jud. Olt). Astfel, ministrul a mers şi a văzut starea de vegetaţie a culturilor de cartof timpuriu, varză, roşii cultivate în sere şi solarii.

Dornic să-i cunoască pe fermierii din bazinele legumicole care au reuşit să ajungă cu roşii româneşti în pieţele din ţară, ministrul a avut discuţii cu legumicultorii, la acestea fiind prezenţi şi mai mulţi primari din bazinul legumicol din judeţul Olt, dar şi angajaţii din teritoriu de la Direcţiile Agricole.