Au fost validate primele unităţi de abatorizare pentru bovine din România ce pot exporta carne de vită în Turcia
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Actualitate
România a fost inclusă pe lista Statelor Membre care pot exporta carne de vită în Turcia. Reamintim că, în urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, cu omologul său turc, Faruk Çelik, precum şi a diligenţelor întreprinse de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pe lângă instituţia similară din Turcia, la începutul lunii mai 2016 s-a decis asupra redeschiderii comerţului cu bovine şi carne de vită.
Astfel, în urma unei misiuni de audit desfăşurată în perioada 3-7 octombrie 2016 de către specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Creşterii Animalelor din Republica Turcia, au fost validate primele unităţi de abatorizare pentru bovine ce pot exporta carne de vită.
Modelul de certificat sanitar veterinar pentru carnea proaspătă, refrigerată, congelată (carcasă) de bovine domestice necesar derulării exportului, aprobat de către Serviciile Veterinare din Republica Turcia este postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, www.ansvsa.ro .
Articole înrudite
- Abatorul Periș, investiție de 2 milioane de euro pentru mărirea capacității de producție și ambalare
- Investiții în abatorizarea din zona montană, finanțate prin PNDR 2020
- Doar procesatorii de carne de porc din judeţul Suceava au primit avizul CE pentru exportul în spaţiul comunitar
- Noi reglementări privind centralizarea prețurilor la carcasele de animale
- Produsele firmei poloneze ELKOPOL SP. Z O.O. Kalinowo 98 au fost retrase de pe piața românească
- România deschide exportul cu oi vii în Golful Persic, acolo unde Australia l-a închis
- Noi demersuri ale ANSVSA pentru facilitarea exporturilor de produse agroalimentare românești în China
- Pesticide peste limita admisă în cireșele provenite din Turcia
- Comunitatea Forestierilor nu este de acord cu exportul de gaze naturale în condițiile crizei lemnului de foc
- Situație fără precedent în evoluția prețului cărnii la raft!
Articole recente - Lumea Satului
- Gabriela Vila este noul Director General al ADAMA Agricultural Solutions România
- Programul „De la fermă la furculiță“ în opinia unui specialist. „Pentru fermieri vin vremuri grele“…
- Să diminuăm prin toate mijloacele consumul și pierderile de apă din sol
- Cum putem proteja recoltele cu plantele companion
- Gospodar fără pereche cu 1.000 de oi în satul Iacobeni, județul Sibiu
- Exemplare deosebite din rasa Merinos de Palas, înscrise în Registrul Genealogic
- Cu „țoalele pe măgar“ până la stâna din Baia de Aramă
- PREPELIȚESCU - un pas important spre o franciză românească
- Cu definitivarea organizării Camerelor Agricole să se rezolve și problema consultanței agricole
- România promovează încă foarte puțin femeile în înalte demnități publice