update 30 Jan 2023

Idei de mărţişor. „Miniseră la purtător“ sau cerceii care cresc

Dacă an de an sunteţi în impas când vine vorba de a oferi un mărţişor, din dorinţa de a găsi cadoul cel mai potrivit, care să reprezinte cel mai bine simbolul primăverii, al renaşterii, al vieţii şi ocoliţi clasicele mărţişoare din tablă, lemn, sau plastic, care abundă pe tarabele comercianţilor, aflaţi că pe piaţă există şi lucruri cu adevărat deosebite, delicate, inedite şi foarte inspirate.

Dacă există animale de companie, de ce nu şi o plantă de companie?

Sub sloganul „Anul acesta mărţişorul este verde, viu şi inedit“, compania Green O’Clock propune doamnelor şi domnişoarelor ca în această primăvară vestimentaţia să le fie întregită de accesorii extrem de originale.

Într-o perioadă în care multe dintre bugete sunt drastic micşorate şi când doar noutatea, creativitatea şi ingeniozitatea mai pot atrage atenţia cumpărătorilor, Greenie – planta de companie este ultima frontieră atinsă în lumea cadourilor. Acest dar revoluţionar a făcut să explodeze până şi cele mai inovatoare minţi din această industrie, iar cei implicaţi în afacerile de construcţie şi promovare a brandurilor, dar şi iubitorii de natură primesc acum un ajutor valoros.

Greenie este de fapt o plantă vie, adevărată, care trăieşte primele 3-6 luni într-o capsulă de mici dimensiuni (4 cm înălţime şi 1,7 cm diametru), se dezvoltă, creşte, înfloreşte şi se transplantează în final ca orice plantă obişnuită. Graţie dimensiunilor ei, planta îşi poate însoţi proprietarul la serviciu, la şcoală, acasă, la cumpărături, la petreceri sau în vacanţă şi poate fi purtată la telefon, la chei, la geantă, la rucsac sau chiar la oglinda din maşină, fiind în felul acesta mult mai portabilă decât orice animal de companie. Pentru că cele mai multe companii l-au socotit un cadou corporate pentru că poate fi cu uşurinţă personalizat şi oferit cadou în cadrul evenimentelor, tot aceste firme văd plăntuţa Greenie ca pe un simbol pentru cei care iubesc natura, un mărţişor 100% eco şi un produs care incubă cele mai multe valenţe ale unui cadou.

Gemini – cerceii care cresc

Mai nou, luna aceasta Green O’Clock lansează în exclusivitate pe piaţă cerceii cu plante vii sau cerceii care cresc. Cu ocazia Mărţişorului, compania a transformat conceptul produsului Greenie într-o podoabă de pus la ureche. Precum cireşele agăţate la ureche în luna mai, cerceii Gemini vor aduce la urechile doamnelor plante suculente sau cactuşi cultivaţi într-un substrat special şi crescuţi într-un recipient prevăzut cu o agăţătoare.

Capsula care adăposteşte planta întruneşte perfect condiţiile unei sere, pentru că este prevăzută cu orificii atât în partea superioară, astfel încât planta să poată respira, cât şi la bază, pentru a fi udată. Condiţiile ideale ale acestui recipient favorizează uneori chiar înflorirea cactuşilor. Aşadar, „dacă vă propuneţi să oferiţi cadou cerceii Gemini, nu veţi dărui doar nişte cercei, ci un concept ce a revoluţionat piaţa cadourilor – şi nu numai – în unele ţări europene, Asia şi Statele Unite.

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi cu aceşti cercei este să-i udaţi de 2 ori pe lună, timp de 2 minute, în rest, dacă sunt ţinuţi la lumină, nu au nevoie de o îngrijire specială“, a declarat Olimpiu Pop, general manager Green O’Clock. Bijuteriile vii pot conţine plante din aceeaşi specie sau specii diferite, clienţii putând alege din aproape 20 de modele (Amour, Bouquet, Challenge, Creole, Domino, Fantasy, Haruka, Kawaro, King, Kiri, Lady, Lord, Lotus, Miko, Pagoda, Rhyno, Rocky, Saga, Velvet), în funcţie de simbolistica pe care o doresc.

Partea interesantă este că acest cadou se transformă. Dacă iniţial mărţişorul are aspectul şi utilitatea unui accesoriu, într-adevăr deosebit, în timp el devine o plantă adevărată, dar care va aminti mereu de momentul în care a pătruns în viaţa cuiva. Relaţia creată cu puiul de plantă este unică şi plină de semnificaţii, precum e viaţa însăşi.

Patricia Alexandra POP
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.5, 1-15 MARTIE 2013