Adama Sultan iulie 2020
update 6 Jul 2020

Curs de bucătari pentru persoanele din mediul rural

  • Publicat în Sate

Fundaţia “Mihai Eminescu Trust” anunţă desfășurarea unui curs de bucătar în perioada Aprilie –August 2017, la care vor participa 28 de persoane din comunitățile rurale din Archita, com.Vânători, Mălâncrav com. Laslea și Viscri, com. Bunești. Scopul acestui curs este de a iniția beneficiarii selectați în domeniul culinar și de a-i ajuta să promoveze gastronomia tradițională.

Cursul se va desfășura în cadrul proiectului “Economic Opportunities for Multiethnic Villages (ECOM Villages)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Eropeană extinsă, cu suma de 178.225 CHF dintre care contribuţia Fundaţiei “Mihai Eminescu Trust” de 19.070 CHF.

Obiectivul general al proiectului este încurajarea comunităților, mai ales a grupurilor vulnerabile din satele Archita, Mălâncrav şi Viscri de a participa la dezvoltarea economiei locale.

În perioada următoare în cadrul proiectului se vor mai organiza: un curs de formare în incluziune socială, o acțiune de voluntariat și un eveniment cultural.