Articole revista 06 Mai 2016, 12:52

Controlul preciziei, de la semănat la recoltat

Scris de

Soluțiile Trimble le permit fermierilor să opereze într-o manieră strategică

Fermierii se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a produce mai mult, cu costuri cât mai mici. Ei caută soluții care să ajute la maximizarea eficienței și la operarea într-o manieră mai profitabilă, respectând reglementările privitoare la protejarea mediului și conservarea resurselor naturale. Portofoliul de agricultură de precizie Trimble este destinat să ajute fermierii să își atingă aceste obiective, având soluții pentru toate anotimpurile, culturile, terenurile și utilajele.

A face diferența

Soluțiile Trimble pot să facă diferența în felul în care un fermier își conduce operațiunile. Soluțiile de ghidare Trimble minimizează omisiunile sau suprapunerile între treceri, reduc deteriorarea culturilor și compactarea pentru a îmbunătăți producția. Trimble oferă o gamă de monitoare de ghidare, de la nivelul de bază EZ-Guide® 250, care asigură funcționalități de bază pentru agricultura de precizie, până la cel mai nou monitor TMX-2050™ cu o interfață intuitivă, construită pe sistem de operare Android™. Pentru a le furniza fermierilor nivelul de precizie potrivit pentru operațiunile lor, Trimble oferă un portofoliu de opțiuni de corecție, care sunt cele mai precise și versatile de acest gen în industrie.

Cu sistemul de control al aplicării Trimble® Field-IQ™ fermierii pot avea mai multe beneficii:

- Field-IQ asigură economisirea din costurile de însămânțare, prin faptul că le permite fermierilor să monitorizeze și să aplice cu precizie până la 6 materiale diferite în același timp.

- Controlul automat al secțiunilor crește profitabilitatea deoarece evită suprapunerile și elimină irosirea semințelor.

- Monitorizarea avansată a însămânțării previne problemele costisitoare ale semănării, prin faptul că le surprinde din timp, înainte să fie afectată recolta.

- Din moment ce Trimble oferă o strategie care nu este limitată la o marcă, fermierii vor putea folosi produsele Trimble pe aproape orice autovehicul din flotă.

Pentru a maximiza stropirile cu azot, Trimble oferă sistemul cu sensor de detectarea stării culturii GreenSeeker®, care le permite fermierilor să aplice cantitatea potrivită de îngrășământ, în locul și la momentul potrivit. Aceasta îi oferă plantei exact cât are nevoie pentru a crește, rezultând o cultură mai bună și în același timp reducând costurile cu aplicarea îngrășămintelor, prin eliminarea aplicării excesive. În plus, deoarece GreenSeeker se asigură că planta primește cantitatea potrivită de nutrienți, șansele de a rămâne fără azot, în timpul fertilizării, sunt minimizate.

vantage logo


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti