reclama youtube lumeasatuluitv

Rețetă - Cotlete de miel cu căpșuni

O rețetă pascală, curajoasă, care, cu siguranță, vă v-a impresiona musafirii.

Ingrediente pentru trei porții: 3 cotlete duble; 500 g căpșuni; 3 ciuperci champignon; 3 fire ceapă verde; 3 fire usturoi verde; 1 cubuleț unt; baby spanac (o mână de frunze); 50 ml vin alb sec; 100 ml vin roșu demidulce; 2 linguri ulei de măsline; sare; piper.

Mod de preparare: Pentru sos, se curăță căpșu­nile de codițe și se spală apoi se toacă mărunt sau se pasează în blender. Pasta de căpșuni se pune într-o cratiță pe foc împreună cu vinul roșu și se amestecă continuu până când sosul se leagă. Când acesta este gata se strecoară prin sită pentru a obține o consistență fină.

Cotletele de miel se pudrează cu sare și piper și se trag la tigaie, cu două linguri de ulei de măsline, până se rumenesc puțin. Se așază apoi la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 20-30 minute la 180 grade. Între timp, se topește untul într-o tigaie, se adaugă codițele de ceapă și usturoi verde, tăiate la 2 cm, spanacul, se adaugă vinul alb, sare, piper și se trag la tigaie câteva minute la foc iute, până când acestea se înmoaie.

Ciupercile, spălate, curățate și lăsate întregi, dar fără picioruș, se dau cu sare și piper și se trag la tigaie în unt.

Înainte de venirea musafirilor așezați pe farfurie cotletele duble sub formă de piramidă, umpleți ciupercile cu amestecul de ceapă, usturoi și spanac și ornați cu sos și feliuțe proaspete de căpșuni.

Poftă bună!

Rețetă personală – Rareș Ionuț Pop, vicejunior Chef