Logo
Imprimă această pagină

Hibrizii KWS la evenimentele din ţară

Hibrizii de porumb KWS au rezistat uneia dintre cele mai severe secete din ultimii ani şi participă cu rezultate dovedite la evenimentele agricole din ţară.

KWS Seminţe participă intensiv la evenimentele cu tematică agricolă din lunile de toamnă. În cadrul acestor evenimente, specialiştii KWS interacţionează cu fermierii parteneri, dezvoltând parteneriate durabile şi oferă soluţii personalizate, în funcţie de cerinţele specifice ale acestora.

Cu un portofoliu complet ce include toate grupele de maturitate, perfect adaptat tuturor zonelor pedo-climatice din Romania, KWS Seminţe a participat la o serie de evenimente anuale de notorietate, oferind informaţii utile despre agricultura de performanţă cu hibrizi de porumb ce au dovedit rezistenţă excelentă la seceta severă care a lovit România în vara acestui an. Loturile demonstrative, cu rezultate foarte bune, au poziționat hibrizii de porumb KWS în topul produselor de performanţă.

Expunerea hibrizilor KWS a avut loc în cadru larg pe 2 septembrie, la Diosig – Bihor, la evenimentul organizat anual de către Agroind Cauaceu, în colaborare cu Promat – Tăşnad şi Agrotex Carei. Toleranţa la secetă extremă s-a dovedit a fi o trăsătură demnă de luat în considerare cu prioritate la recoltele următoare, în contextul în care verile toride, cu temperaturi peste media perioadei, pe aproape toată perioada de vegetaţie a porumbului, au devenit obişnuite în România. Afluenţa mare de parteneri – peste 500 de persoane interesate – a reprezentat un prilej de interacţiune constructivă între KWS Seminţe şi fermierii participanţi.

La cea de-a VI-a ediţie a „Zilei Porumbului“ din Orezu – Ialomiţa, organizată de societatea ELSIT COM în data de 10 septembrie, toleranţa la seceta excesivă şi arşită a fost argumentul puternic care a propulsat hibrizii KWS în top. Ştiuleţii masivi, plini de boabe mari, și plantele cu foliaj bogat au fost îndelung apreciați de cei peste 1.000 de fermieri participanţi. Hibrizii deja consacraţi, Kinemas şi Karmas, precum şi nou sosiţii în cultura agricolă, Balasco şi KWS 2482, au obţinut producţii excelente, iar Kamparis şi-a adjudecat încă o dată titulatura de „campion la performanţă“, cu peste 10 tone/ha în condiţii de neirigat.

Şi la platforma demonstrativă din Dimacheni – Botoşani, aparţinând de Comcereal Botoşani, hibrizii de porumb KWS au obţinut rezultate excelente, iar prezentările specialiştilor KWS Seminţe au avut succesul aşteptat. Astfel, aproximativ 200 de fermieri s-au convins încă o dată de performanţa geneticii germane, de adaptabilitatea hibrizilor de porumb KWS la condiţiile pedoclimatice din România, precum şi de rezistenţa incontestabilă la secetă şi arşiţă.

Seria evenimentelor în câmp a continuat cu „Ziua Câmpului“ organizată de către Agroprest SRL, pe 16 septembrie, în localitatea Dumbrăvioara, judeţul Mureş. În cadrul acestui eveniment, peste 400 de fermieri interesaţi de agricultura performantă au adresat întrebări specialiştilor KWS, au analizat rezultatele foarte bune ale hibrizilor de porumb KWS din loturile experimentale şi au dezvoltat un dialog constructiv, menit să sudeze relaţia de parteneriat între KWS şi fermieri.

KWS Seminţe va continua şirul de participări la evenimente dedicate culturii în câmp pentru a veni aproape de fermierii din toate colţurile ţării cu soluţii constructive și parteneriate avantajoase.

Revista Lumea Satului