Imprimă această pagină
Articole revista 18 Septembrie 2015, 13:28

Lumea Satului a fost, este şi va fi a cititorilor

Scris de

Se spune că ziaristul este un istoric al clipei. Şi pentru că în lumea satului românesc clipele sunt importante, am vrut să fim omniprezenţi în acest univers complex, dar atât fragil, plin de tradiţii, dar şi de noutăţi. Am scris de fiecare dată pentru dvs cu speranţa că articolele noastre vă vor dezvălui lucrurile frumoase pe care satul le are de oferit, că proiectele care au prins viaţă în agricultura românească vă vor inspira şi vă vor ademeni către acest domeniu care încă are nevoie de mâini muncitoare. Nu ne-am sfiit însă nici să arătăm că dincolo de splendoare se ascunde noroi şi că sunt multe lucruri care îi lipsesc satului românesc şi agriculturii. Vreme de zece ani am dat glas fermierilor care poate uneori s-au simţit nedreptăţiţi, sau care dimpotrivă au vrut să arate lumii că şi agricultorii români sunt de ispravă. Am fost alături de cercetarea agricolă creându-i aureola necesară pentru a păşi curajos spre lumină chiar şi în vremuri când aceasta a fost purtată în derizoriu. Am stabilit parteneriate puternice cu instituţiile şi organizaţiile care stabilesc ritmul agriculturii, am creat o punte trainică între companiile care aduc plus valoare în acest sector şi fermieri. Am făcut acest lucru de fiecare dată cu gândul că din greşeli se poate învăţa şi că doar printr-un parteneriat strâns cu dvs vom înţelege care este adevărata măsură a aşteptărilor. Fireşte că mai este mult de învăţat, dar faptul că sunteţi alături de noi este ca şi cum ne-am fi împlinit pe jumătate obiectivul. A trecut un deceniu plin de clipe frumoase şi realizări pentru care vă mulţumim.

Veronica Ciucă, director marketing ADAMA

Pentru companii promovarea este un instrument esenţial. În revista Lumea Satului am găsit un partener de încredere, serios şi responsabil, de aceea colaborarea noastră fost una de excepţie. Acest lucru se datorează şi profesionalismului de care a dat dovadă colectivul redacţional. Redactorii revistei au onorat de fiecare dată invitaţiile la evenimentele organizate de compania noastră şi le-au adus un plus de valoare prin prezentările făcute în paginile revistei. Este o colaborare trainică, care va continua multă vreme de acum înainte.

Dr. Marian Verzea, director general INCDA Fundulea

Cercetarea agricolă a traversat multe perioade întunecate în existenţa ei, însă revista Lumea Satului a fost întotdeauna un pilon puternic care a sprijinit acest domeniu. Pentru noi, cei de la INCDA Fundulea, parteneriatul cu Lumea Satului a reprezentat în primul rând o şansă importantă de promovare a creaţiilor biologice şi tehnologiilor pe care le elaborăm. A fost, de asemenea, foarte important că cei care au transmis aceste informaţii sunt oameni care înţeleg pe deplin fenomenele care au loc în agricultură şi cercetarea agricolă. Felicitari întregului colectiv redacţional pentru profesionalismul de care dă dovadă şi pentru maniera în care este structurată revista.

Dr. Liliana Tomoioagă, directorul SCDVV Blaj

Fără intenţia de a măguli, trebuie să mărturisesc că dintre toate publicaţiile de specialitate revista Lumea Satului mi se pare cea mai bună. Este o revistă complexă prin structură şi prin articolele prezentate. Mă bucur să găsesc de fiecare dată varietate în temele abordate. Este o revistă completă, pentru că are atât pagini tehnice, dar şi pagini de suflet, dacă pot spune aşa, unde sunt prezentate valorile naţionale ale satului românesc. Consider că este o revistă de folos atât specialiştilor din agricultură, pentru că abordează subiecte pentru un anumit nivel de înţelegere, dar şi pentru novicii agriculturii.

Cimil Victor, apicultor

Citesc revista de foarte multă vreme, am văzut evoluţia ei de-a lungul timpului, aşa că pot spune cu certitudine că este o publicaţie foarte bună. Articolele abordate în paginile ei sunt de actualitate şi reflectă întocmai realitatea din teren. Din punctul meu de vedere revista Lumea Satului cuprinde tot esenţialul agriculturii româneşti pe fiecare ramură şi sunt convis că şi alţi colegi de-ai mei de breaslă, apicultori, îmi împărtăşesc această credinţă.

Ing. Aurel Anghel, director executiv DADR Prahova

Sunt un cititor fidel al revistei de foarte mult timp şi la acest ceas aniversar nu pot să am decât gânduri bune pentru colectivul redacţiei Lumea Satului. Îl cunosc de foarte mulţi ani pe domnul inginer Ion Banu, un agronom şi un ziarist de excepţie. Mă bucur să împărtăşesc cu domnia sa bucuria împlinirii a zece ani de existenţă pentru revista Lumea Satului. O citesc de fiecare dată cu interes pentru că este într-adevăr o revistă cu articole foarte bune, de actualitate, care vin în sprijinul agricultorilor şi nu numai.  Mi se pare foarte important că pe lângă temele de specialitate abordate putem citi şi articole de cultură. Mult succes şi pe viitor.

Dragoș Dima, reprezentant Donau Soja pentru România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina

Nici nu știu când au trecut 10 ani. S-ar putea să fiu unul dintre cei mai vechi cititori ai revistei Lumea Satului și îi mulțumesc domnului Ion Banu pentru aceasta. Pe această cale îi mai transmit că o să vin la aniversare cu aparatul de făcut lapte de soia și o să cinstim așa cum o făceam în 2013, la Agromalim Arad. Revista voastră are o culoare aparte și, dincolo de realitatea imediată din agricultură, îmi place să citesc aici și despre lumea minunată a satului românesc. Vă urez, de asemenea, un sincer „La mulți ani” și la cât mai multe apariții!

Cornel Stroescu, administratorul Hastro Șovarna din Gârla Mare

Sunt un cititor consecvent al Lumii Satului și apreciez în mod deosebit onestitatea, echidistanța și corectitudinea informațiilor publicate între paginile revistei. De asemenea, apreciez emisiunea pe care o faceți pentru postul Agro Tv și vă transmit pe această cale sincerele mele aprecieri și urări de multe ediții și mulți ani în slujba fermierilor români! Domnului editor șef Ion Banu îi transmit să fie sănătos și să poată munci cu aceași putere încă mulți ani de aici înainte. Și la revistă și la televiziune, dar și pe câmp. La urma urmei este și fermier și știe cel mai bine durerile noastre.

Costică Ioniță, agronom, legumicultor și distribuitor de inputuri din Valea Măcrișului

Citesc cu atenție revista Lumea Satului și urez echipei redacționale și editorului șef Ion Banu la mulți ani și la cât mai multe realizări, până dincolo de suta de ani! De asemenea, urmăresc și emisiunile pe care le realizați la postul Agro Tv și de multe ori culeg informații prețioase. De aceea vă mulțumesc că existați!

Cristinel Brânză, administrator asociat al Agro Hagiu din Viziru

Multe, multe numere de aici înainte, domnule Ion Banu! Citesc de ani de zile revista iar acum urmăresc îndeaproape emisiunea de pe Agro Tv. Vă urez să vă păstrați linia profesională și deontologia cel puțin la același nivel. Apreciez munca depusă de redactorii Lumii Satului și mă bucur nespus că am ocazia să vă transmit cele mai bune sentimente din partea colegilor mei. La multe decenii!

Mircea Velica, legumicultor și „abia la urmă primar“

Vă urez să sărbătorim împreună și apariția cu numărul o mie. Până atunci să ciocnim o cupă de șampanie roz pentru primul deceniu de „Lumea Satului“. Transmit din suflet cele mai nobile urări editorului șef Ion Banu și colectivului cu care realizează această frumoasă și utilă publicație agricolă. Ne cunoaștem de mult și vă aștept să reveniți pe plaiurile noastre, unde vă vom primi cu multă bucurie și să scrieți de roșia noastră cea gustoasă precum și de gospodarii noștrii. La mulți ani, Lumea Satului!

Ştefan Aurel, primar comuna Vorona

Revista Lumea satului este o revistă binevenită în lumea satului. Este o publicaţie care abordează cele mai importante problematici ale momentului, care prezintă politicile economice ce vizează satul, cu bunele şi cu rele lor, dar şi tradiţiile comunităţilor. Asta presupune o capacitate deosebită de a surprinde complexitatea problemelor care vizează mediul rural românesc. Îi urez domnul inginer Ion Banu longevitate, pentru că este un conducător ataşat de valorile satului românesc, cu o experienţă formidabilă. Colectivului redacţional îi urez să aibă aceaşi disponibilitate pentru abordarea problemelor şi realizărilor din mediul rural şi să păstreze stilul dinamic care a consacrat revista.

Dr. Vasile Rău, SCDCOC Reghin

De-a lungul timpului, revista Lumea Satului a fost un mijloc de informare deosebit de important, cu articole interesante, bine prezentate din care reiese potenţialul agriculturii româneşti. Mă bucur că în cadrul ei sunt şi articole care amintesc de dezvoltarea agriculturii româneşti de-a lungul vremii, în care se fac paralele între ce se întâmplă acum şi ce se întâmpla odinioară în acest domeniu. Mi se pare un lucru bun pentru că înseamnă că suntem atenţi la ce ne învaţă trecutul.


Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite