Adama Sultan iulie 2020
update 3 Aug 2020

Agromalim – 26 de ediții pentru cel mai important eveniment agricol din Vestul României

Expo Arad, 10-13 septembrie 2015

Cu o experienţă şi tradiţie de 25 de ani în organizarea evenimentelor agricole, Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură a judeţului Arad propune şi în acest an o ediţie specială pentru unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul agriculturii din România. Aflat la a 26-a ediţie, Târgul internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje Agromalim se va desfăşura în perioada 10–13 septembrie în cadrul complexului Expo Arad standurile acoperind întreaga suprafaţă interioară (4.500 mp) şi exterioară (30.000 mp) a acestuia.

Creștere cu 40% a spațiului dedicat mașinilor și utilajelor agricole

Venim în întâmpinarea numeroaselor solicitări primite de la expozanții cu tradiție ori companii care doresc să participe în premieră la Agromalim, prin extinderea suprafeței de expunere cu 40% pentru ediția din 2015. La AGROMALIM vor fi prezenți toți marii producători și comercianți de mașini și utilaje agricole prezenți pe piața din România.

Participare internațională la Agromalim 2015

Vor participa aproximativ 260 de expozanți din România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Grecia, Slovenia cu o ofertă bogată de mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanță și financiare, reviste, cărți și cataloage de specialitate.

Animale de rasă valoroase

Zilele de 12 şi 13 septembrie, organizate cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale Păstorul Crişana, Mioriţa Chişineu Criş, Asociația Crescătorilor de Animale Arad și al ANZ Bucureşti şi OJZ Arad vor fi dedicate crescătorilor de animale. În cadrul ediţiei din acest an a Expoziţiei de Animale de Rasă, pe toată perioada târgului, vor fi expuse taurine, ovine şi caprine ale membrilor asociaţiilor de crescători, cu accent pe prezentarea raselor de carne. Vor avea loc întâlniri ale asociațiilor, vor fi bonitate (sâmbătă) şi premiate (duminică) cele mai frumoase exemplare expuse.

Tot duminică se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălţată Românească și se va alege Campioana la rasa Holstein Friză. Cabalinele şi animalele de hobby se vor număra printre atracțiile vizitatorilor.

Puncte de interes pentru participanți

Nu va fi neglijat nici interesul participanților de a se informa, conferințele, prezentările și întâlnirile cu specialiștii și autoritățile vor fi prezente pe agenda Agromalim 2015.

Vor fi oferite informații despre finanțările pe fonduri europene ce pot fi accesate prin PNDR 2014-2020, alte forme de sprijin financiar din partea statului, vor fi prezentate produse noi și inovative, se va dezbate situaţia Camerelor Agricole și se vor căuta soluții pentru ca acestea să fie funcționale și să se dezvolte, iar întâlnirile de afaceri organizate vor crea cadrul pentru noi contacte cu posibili parteneri români și străini care să vă ajute la dezvoltarea afacerii.

Succesul de care s-au bucurat ediţiile precedente ale Salonului de produse tradiţionale va fi reeditat și în acest an, aproximativ 30 de expozanţi membri ai Asociaţiei Arădeanca, dar și alți producători fiind prezenţi și în acest an la eveniment cu o ofertă generoasă.

Articole recente - Lumea Satului