Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Inputuri pentru campania de toamnă

Inputuri pentru campania de toamnă

Suntem foarte aproape de campania de semănat rapiţa şi este un bun prilej pentru a detalia inputurile pe care orice fermier de cultură mare trebuie să le aibă din timp în vedere pentru pregătirea campaniei de însămânţare.

Compania Prutul vine şi în această campanie în întâmpinarea producătorilor agricoli din întreaga ţară cu o serie variată de hibrizi performanţi, produşi de companiile multinaţionale cu renume mondial.

Companiile producătoare de seminţe de rapiţă au introdus şi anul acesta hibrizi noi, pretabili atât la tehnologia clasică, cât şi la cea cu metazaclor şi imazamox, hibrizi care se regăsesc, de asemenea, în oferta companiei noastre.

În funcţie de zona geografică, de tipul de sol, de momentul în care vor semăna, fermierii pot opta pentru alegerea hibridului care se pretează cel mai bine la cerinţele acestora.

La fel ca în fiecare toamnă, precipitaţiile vor reprezenta un factor determinant în decizia fermierilor de a cultiva rapiţă. Pentru a-i încuraja să însămânţeze această cultură, producătorii de seminţe le pun la dispoziţie vouchere şi alte metode de înlocuire a seminţei de rapiţă, în condiţiile în care nu răsare sau nu trece de perioada de iarnă, aceste beneficii depinzând de hibrizii aleşi.

Pe lângă profitabilitate, cultivarea rapiţei aduce o serie de beneficii precum:

• introdusă în rotaţia culturilor, permite întreruperea ciclului de dezvoltare a unor boli şi dăunători;

• datorită rădăcinii pivotante ajută la aprovizionarea solului cu elemente nutrivite;

• resturile ei vegetale ajută la aprovizionarea solului cu elemente nutrivite.

Totodată, în oferta de toamnă a companiei Prutul fermierii vor regăsi şi produsele de uz fitosanitar care să le protejeze culturile de rapiţă, produse inovatoare de top, împotriva bolilor, dăunătorilor şi a buruienilor, produse de asemenea de companii internaţionale de prestigiu.

În ceea ce priveşte campania de vânzare a seminţelor de cereale (orz şi grâu), în portofoliul nostru de produse se regăsesc atât soiuri româneşti, aparţinând staţiunilor de cercetare din România, cât şi soiuri ale companiilor internaţionale prezente în România cu care colaborăm. Aceste soiuri au un potenţial ridicat de pro­ducţie şi sunt pretabile la condiţiile de climă din ţara noastră. În funcţie de opţiunea fermierilor, aceştia pot alege grâu cu înfrăţire toamna sau cu înfrăţire primăvara.

De asemenea, produsele de protecţia plantelor destinate culturilor de cereale ne completează portofoliul de produse cu care ne adresăm fermierilor la nivel naţional.

Fermierii trebuie să îşi pregătească foarte bine terenul şi să urmeze verigile tehnologice ale fiecărei culturi, pentru ca la final să poată avea producţii ridicate şi calitative, desigur sperând cu toţii că vom beneficia de condiţii climatice cât mai favorabile în noua campanie.

Bogdan Pintilie

Manager Departament Tehnic Prutul SA

inputuri, campanii de toamna

Alte articole:

Agrim - Managementul integrat al inputurilor agricole

A fost certificat primul input ecologic românesc

Ilisei Rusu, rapsodul din Băişeşti

Lucia Todoran, creatoarea de artă de pe Valea Sălăuţei

O viaţă cât un veac

„Spectacolul dueliştilor“

Scut pentru materialul lemnos şi fructele de pădure

Delta Dunării în perspectiva viitorului buget european

România, cimitirul florilor