Logo
Imprimă această pagină

Evenimentele lunii iulie 2014

Foto: ovidan.ro Foto: ovidan.ro

17-19 iulie – Festivalul „Flori de pe Dorna“, Editia a II-a, Poiana Stampei, Suceava.

17 iulie – 28 august – Sosesc la Sibiu calfele călătoare. Acestea pot fi zărite oriunde pe străzile Sibiului dar şi la atelierele de dulgherit şi fierărit de pe strada Cetăţii.

16 iulie – 3 august –Tabăra de creaţie pentru copii „Vara pe uliţă“, Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“, Bucureşti.

18 iulie – „Drumul Muntelui“, Lacul Vulturilor, Chiojdu, Buzău.

19-21 iulie – Festivalul folcloric „Serbările Oituzului – Sântilia“, Poiana Sărată, Oituz, Bacău.

20 iulie – „Nedeea de la Polovraci“, serbare câmpenească şi târg tradiţional ce are loc anual în preajma zilei de Sfântul Ilie la Polovraci, judeţul Gorj.

21 iulie – Târgul de Fete „Muntele Găina“ (3-4 ore de mers pe jos din sat), cea mai mare sărbătoare tradiţională românească în aer liber, prilej de a admira jocul şi portul popular din Transilvania şi de a „târgui“ produse de artizanat specifice.

25 iulie – „Festivalul Secerişului“, Ampoiţa, Alba.

25 iulie – Festivalul de cântece, dansuri, obiceiuri tradiţionale din Ţara Lăpuşului, Stoiceni, Maramureş.

25-26 iulie – Târgul de vară, Moeciu, Braşov.

24-27 iulie – Festivalul de Bun Gust, cel mai important festival culinar din Transilvania, care aduce în Piaţa Mare – Sibiu zece bucătării ale lumii. Plus muzică bună, demonstraţii culinare cu maeştri precum Horia Vîrlan sau Antonio Passarelli, concursuri delicioase şi premii pe măsură.

26-27 iulie – Festivalul „Sus pe muntele din Jina“. Cea de-a XIIV-a ediţie se va desfăşura pe Platoul de la ieşirea înspre Şugag, Jina, Sibiu.

30 iulie – 4 august – Festivalul internaţional de folclor „Cântecele Munţilor“, o paradă a portului popular, spectacole în aer liber, seri cu specific culinar, expoziţii de costume, audiţii muzicale, proiecţii de film şi ateliere de dans la Sibiu.

Revista Lumea Satului